-
Sai, kama nunchako co wybrać?
SAI
http://www.jujitsu-kobudo.website.pl/grafika/sai.jpg
KAMA
http://hl.udogs.net/files/Uploads/%2...loads/kama.jpg
NUNCHAKU
http://www.jujitsu-kobudo.website.pl...a/nunchaku.jpg
Mieszkam sobie w Poznaniu i tam czasami jest nie wesoło pełno tych dresów itp niebezpieczeństw. Chciałbym opanować jakąś sztukę walki wykorzystującą jedną z tych broni długo zastanawiałem się nad nunchaku jednak jednak w naszum kraju za noszenie nawet w plecaku tego czegoś nieźle trzeba się tłumaczyć takie prawo:( zostaje więc sai wygląda na bardziej smiercionośną broń jednak nie jest na czarnej liście:) Jak ktoś się uczył czymś takim machać albo wie gdzie w Poznaniu można się tego naumieć to proszę o rady. Chyba że polecacie coś z innych sztuk walki waże jedyne 65 kilo więc vale tudo odpada:( myślałem nad caporaira ale nie wiem czy to dobry pomysł:/
-
Re: Sai, kama nunchako co wybrać?
naucz sie szybko uciekać, moja rada... a jak chchesz komus krzywde zrobic i pojsc siedziec za napaśc z bronią w ręku (ahhh ta nasza Polska....) to wez se nóż z kuchni. cya
-
Nie chce nikomu krzywdy zrobic a przychodzi w zyciu taka chwila ze ma sie dosyc uciekania. Zobacz jaka siara idziesz z dziewczyna napada cie jakis cieci a Ty uciekasz bezsensu... lepiej być przygotowanym na wszystko nie znamy dnia ani godziny.
-
Ale nie ćwicz capoeiry, bo ten styl walki nie ma wypracowanych ciosów w parterze, jak Cię koleś przewroci na ziemie to na nic Ci cały trening.
xav
-
osobiście proponuje aikido, a jezeli juz koniecznie chcesz cos przy sobie nosic to moze baton...
-
A co sądzicie o kraw magdze:)??
-
pałka sprezynowa + szybkie nogi :P chyba ze wygladasz tak jak ja to nawet dresy mi z drogi zchodzą :P <rotfl> musze zaczac pakowac ;]]]]]
-
Ja też mieszkam w poznaniu i trenuję Muay Thai. Mój klub znajduje się na ul.Kamiennogórskiej 5. Klub nazywa się "Sfera Walki" i polecam Ci ten klub. Tam są też inne sztuki walki jak chcesz trenować coś innego. Ja tam nie mam problemu z dresami bo sam jestem"tępym dresem" :) A trenuję dla przyjemności i może dlatego że kumple też trenują.
-
Jak możesz to się dowiedz co jakie jeszcze można sztuki tam trenować. Ja jestem początkujący a MUay Thai to brutlany sport boje się że jak dostanę w dupę na pierwszym treningu to już więcej nie będę chodził:) acha ile kosztuja treningi jak często się odbywają itp:) z góry dziekuję:)
-
Boisz się, ze dostaniesz w dupę na treningu? Wolisz dostać w dupę na ulicy? :]
-
Mefisto pójdziemy razem na trening :D ??
-
Zapraszam do Sensei Nogalskiego na ul. Solną. ;)
-
-
Coś, co wielu ludzi uważa za pic na wodę. :]
Karate do Shotokan. Oprócz tego nasz trener prowadzi treningi Muai Thai i dorzuca nam jego elementy do kumite. Tak więc poznajemy walkę zarówno od strony sportowej jak i praktycznej.
Ale ja mam teraz przerwę niestety. :(
-
-
Gdybys jednak zrezygnował ze sztuk walki to równiez polecam "baton" czyli pałke teleskopową z małą "kuleczką" na koncu. Miałem okazje sie tym posługiwac i jest to naprawde dobra zecz ;) po złożeniu ma zaledwie 20 cm.
-
-
Ładnie pięknie, tylko problem się pojawia w momencie, gdy bandzior Ci zabierze batonika. :)
-
sai i kama ci sie nie przyda na ulice raczej. To jest uzywane raczej jako przyjenmosc...ja mam nun no i powiem... uwazam, ze tak za bardzo tez super nie jest na ulice - moze i by bylo skuteczne, ale zeby sie tym dobrze i sprawnie poslugiwac trzeba poswiecic "troche" czasu. Najlepiej zapisz sie na taja, krav mage - typowy combacik - na ulice? w sam raz. Najlepsze jest karate tsunami sz.p Murata (buahahahahahhahahahahhahahahahahahahaha) ktore uczy jak uzywac podrecznych przedmiotow w czasie zagrozenia. Podreczne przedmioty - łopata :D:D:D:D:D:D
-
Po co jakies Sztuki walki ( najwazniejsze udezyc pierwszy ),wystarczy :
1) Strzał z pierwszego partyzanka ( prosty , w nos )
2) z Dyńki
3) 3x But
po takiej dawce napewno przeciwnikowi sie odechce :P
wziete z doswiadczenia :) 99,9& skutkuje a ten 0,01 to trzeba 5x but :D
Ale róbcie co chcecie :P
-
Gonzaj moj szczal w nos zakonczyl sie zlamaniem gosciowi nosa i sprawa w sadzie, wiec niepolecam :)