Mam B.Sminti i B.Vagansa, i pajaczki soja na biórku i puszczam zazwyczaj głosno muze i sa bardzo duze basy, czy to jakos wpływa na pajaki ,czy moze w jakis sposób wpłynac na nie???
Wersja do druku
Mam B.Sminti i B.Vagansa, i pajaczki soja na biórku i puszczam zazwyczaj głosno muze i sa bardzo duze basy, czy to jakos wpływa na pajaki ,czy moze w jakis sposób wpłynac na nie???
Oczywiscie, postaw siebie na miesjcu pajakow, Pajaki zle znosza gdy jest zalaczona muzyka do tego głosna ktora idze w ich poblizu - wiec radze przestawic pajaczki ;)
btw. pisze sie ---> "B. smithi" :D
Mój białokolanowy boi się nawet gdy puknę w biurko, a co dopiero od basów.
najlepiej powstrzymaj się od puszczania mocnych basów, ja od kiedy mam pajaczki wogóle nie słucham głośno (cały regulator) muzyki.
Przeczytaj FAQ
Basy wywołują drgania podłoża więc jest to dlą pająka jakotaki stres
Alerik -> Czy Ty czasem nie piszesz tez na forum GOL?
A ja powiem tak. Slucham glosno muzyki od zawsze (przewaznie baroc, gothic metal...muzyka klasyczna...black metal... + muzyczka, ktora na mnie pozytywnie oddzialywuje) i nie zauwazylem, zeby moje pajaki byly wtedy pobudzone i zachowywaly sie inaczej. Raz zrobilem eksperyment i sluchajac glosno Dimmu Borgir i probowalem je nakarmic. Oczywiscie zjadly jak zawsze. Nawet nie zauwazyly obecnosci mojej reki w terrarium.
Oczywiscie jednak... lepiej nie przesadzac, gdyz pajaki dosc dobrze odbieraja drgania, dlatego moje znajduja sie ostatnio raczej z dala od destruktywnych dzwiekow :)
macie racje
w sumie nikt z nas tego sie nie dowie dopoki nie stanie sie pajakiem i sam nie zazna sluchania glosnej muzyki
jedno jest pewne jesli masz dobre podbicie basow to pajak moze to czuc a czy mu to przeszkadza czy nie tego juz nie wiem
pozdroofka
p.s. muzyka lagodzi obyczaje czy jakos tak to bylo wiec pewnie jest ok
Atrax--> Tak, często jestem na GOL.
O ile się nie mylę, to ty zrobiłeś aferę na Forum CM:)
hehehe :D