-
czy to na cos wpływa???
Mam B.Sminti i B.Vagansa, i pajaczki soja na biórku i puszczam zazwyczaj głosno muze i sa bardzo duze basy, czy to jakos wpływa na pajaki ,czy moze w jakis sposób wpłynac na nie???
-
Re: czy to na cos wpływa???
Oczywiscie, postaw siebie na miesjcu pajakow, Pajaki zle znosza gdy jest zalaczona muzyka do tego głosna ktora idze w ich poblizu - wiec radze przestawic pajaczki
btw. pisze sie ---> "B. smithi"
-
Mój białokolanowy boi się nawet gdy puknę w biurko, a co dopiero od basów.
-
najlepiej powstrzymaj się od puszczania mocnych basów, ja od kiedy mam pajaczki wogóle nie słucham głośno (cały regulator) muzyki.
-
-
Basy wywołują drgania podłoża więc jest to dlą pająka jakotaki stres
-
Alerik -> Czy Ty czasem nie piszesz tez na forum GOL?
A ja powiem tak. Slucham glosno muzyki od zawsze (przewaznie baroc, gothic metal...muzyka klasyczna...black metal... + muzyczka, ktora na mnie pozytywnie oddzialywuje) i nie zauwazylem, zeby moje pajaki byly wtedy pobudzone i zachowywaly sie inaczej. Raz zrobilem eksperyment i sluchajac glosno Dimmu Borgir i probowalem je nakarmic. Oczywiscie zjadly jak zawsze. Nawet nie zauwazyly obecnosci mojej reki w terrarium.
Oczywiscie jednak... lepiej nie przesadzac, gdyz pajaki dosc dobrze odbieraja drgania, dlatego moje znajduja sie ostatnio raczej z dala od destruktywnych dzwiekow
-
macie racje
w sumie nikt z nas tego sie nie dowie dopoki nie stanie sie pajakiem i sam nie zazna sluchania glosnej muzyki
jedno jest pewne jesli masz dobre podbicie basow to pajak moze to czuc a czy mu to przeszkadza czy nie tego juz nie wiem
pozdroofka
p.s. muzyka lagodzi obyczaje czy jakos tak to bylo wiec pewnie jest ok
-
Atrax--> Tak, często jestem na GOL.
O ile się nie mylę, to ty zrobiłeś aferę na Forum CM
-
hehehe
Uprawnienia umieszczania postów