Yhy rafnow mi o tym mówił że kupuje zwierzaki za granicą owiele taniej i tu sprzedaje drożej ale mi to nie przeszkadzało i miałem sobie kupić od niego pare zwierząt ale mieszka za daleko ...
Wersja do druku
Yhy rafnow mi o tym mówił że kupuje zwierzaki za granicą owiele taniej i tu sprzedaje drożej ale mi to nie przeszkadzało i miałem sobie kupić od niego pare zwierząt ale mieszka za daleko ...
Dejot co do ip podanego przez pepre to niby czemu nie powinien go publicznie podawac ? obawiasz sie czegos ? z reszta gdzie masz takie punkty prawne zabraniajace pokazywania czyjegos ip? poza tym jak ktos wie co z czym sie je to sam sobie sprawdzi jakie masz ip zadna filozofia, jesli chodzie o Rafnoe to jest on jak najbardziej spoko, mimo ze powiedzial mi cos czego od niego sie nie spodziewalem ale w sumie mial racje ale nie o to chodzi. Co do wypowiedzi Rafnoe o czechach, to jesli bedziesz chcial to pojedziesz cos kupic jesli nie bedziesz chcial to nie pojedziesz, to bylo jego zdanie, a Ty masz chyba swoje. Dejot gdybys znal sie na sieciach to bys wiedzial ze pol miasta nie moze miec tego samego ip. , no ale bronic sie jakos trzeba nie, tylko szkoda probojesz to robic nie wiedziedzac o czym mowisz i nie majac pojecia o sieciach. Co do organizatora to bym sie tym za bardzo nie przejmowal, ale na nastepna gielde Dejota bym nie wpuscil, moze nauczy sie kultury i trzymac jezyk za zebami, a jesli juz cos do kogos ma to niech pisze prywatnie a nie odrazu wali na forum i przy wszystkich oczernia. Dejot na przyszlosc po czytaj troche o sieciach i prawie zanim cos napiszesz .To na tyle co mam do powiedzenia
Pozdro for all
Metall widze ze pranwikiem jestes buhaha :)
Na gielde nie pojade juz do siwetochlowic wiec wyluzuj
Jakby kazdy mial widziec nasze ip to byloby ono widoczne na forum, to jest twoj numer identyfikacyjny w sieci i nie kazyd musi go znac, tak jak ikmie nazwisko adre s itp ...
Pol miasta moze nie ma tego samego ip ale ma je kilkadzieisat osob -moze u was na wiosce nie ma duzych sieci internetowych -u nas są .i wsyzstkie kompy siedza na jednym ip wyjsciowym , tzn jest kilka serwerow i na kazdym paredziesiat osob juz nawet nie orientuje sie ile ...dlatego np ban na jedna osobe zablokuje cala siec ...
metall niech sobie jezdzi kto chce na gieldy do czech i niech tez kupuje kto chce u typa-rafnoe , ja mam to gdzies to juz jest ich wybor .
JA TYLKO RPZEDSTWAWIAM WAM REALIA , TO ŻE NIEKTORZY GOWNO Z TERRARYSTYKA MAJA WSPOLNEGO A ZALEZY IM TYLKO NA KASCE I BEDA WCISKAC WSZELKIE WALY ZEBYS TLYKO KUPIL U NIEGO
MASZ TU CYTAT Z WYPOWIEDIZ RAFNOE :
"- wielu podziela twoje zdanie ale oni sa identyczni jak ty,zawracaja dupe przed gieldami emailami,o ceny,o towar a potem i tak kreca nosem, "
"JEZDZE DO CZECH NA GIELDY I ZNAM ICH CENNIKI I JUZ MAJA DROZEJ NIZ JEST U NAS."
Jeśli w to uwierzyles to chyba tez nie ams zpojecia o czeksich cenach , pzoa tym w pierwszej wypowiediz widac jak sie wkurza jak ktos sie o cos pyta , zbiera informacje a pozniej jednak rezygnuje np. po rpzmeysleniu zakupu ... bardoz mu to nie na reke bo mu do keisznei nie pcha ...
Koleś kupuje towar w czechach w ktorych jak twierdzi drozej jest i wpycha go wam mowiac ze tam nie kupicie taniej .... hAHA
Jest w Polsc kilku hodowcow ktorzy sa naprawde hodowcami , prowadza wlasna hodowle jest to ich pasją i naprawde przyczyniaja sie do rozwoju terrarystyki ..... ale sa tez ludzie nastawieni tlyko na robienie kasy i tak wlasciwie gowno wiedzace o hodowli .... tkai rafnoe ma sie za fana lampropeltisow a zamiast sam je wyhodowac to zwozi z czech zwykle sinaloe , żenada ...
nie bede sie juz wypowiadal w tym temacie , bo ja wiem i ci ktorzy sa w temacie to tez wiedza ...a reszta moze na to rpzystawac lub nie - zyjemy w wolnym kraju, ja tylko wyrazilem swoja opinie ,za ktorą obrzucono mnie blotem , bo komus to nie blyo na reke :)...
SLUCHAJ DEJOT.JA SKONCZYLEM GADKI Z TOBA.INNI TEZ MAJA CIE DOSYC WIEC PROSZE NIE ROB ZAMETU BO OBRACA SIE TO PRZECIWKO TOBIE.GRANICE SA OTWARTE DLA WSZYSTKICH.WSZYSCY MOGA JEZDZIC DO CZECH I NA INNE GIELDY ROWNIEZ.W KONCU JESTESMY JUZ EUROPEJCZYKAMI.A NA MOJ LEB TO TE WSZYSTKIE GIELDY U NAS NIGDY NIE BEDA TAKIE JAK TE TAM ZA GRANICA.I NIE CHODZI TU O CENY,ORGANIZACJE I TYM PODOBNE SPRAWY.MY PO PROSTU JESTESMY POLAKAMI I NIC NIGDY TEGO NIE ZMIENI.
P.S:DO WSZYSTKICH:
GIELDA W PRADZE 19.06.2004 W EDENIE.
ZAPRASZAM WSZYSTKICH.CIEBIE DEJOT TEZ.
hehe tak trzymac :)
Z tego co wiem to np.Zbożówki classik są po 35-40zł, boa dusiciel młody ok 135zł, p.tygrysi 105zł ale nie jestem pewny, pseudokoralówki ok 120zł.Mi kolega ma przywieść samice boa ok 120cm za 150zł + 30 dla niego.To są ceny detaliczne, jak ktoś bierze więcej to owiele taniej.
zbozowki byly drozsze , przynajmniej ostatnio, nie wiem jak teraz, pseudokoralowki to sie zgadza-ale takie juz podrosniete
Jeszcze nie kupowałem tam zwierząt ale z tego co mi kolega opowiadał to wszystkie zwierzęta są zdorwe, czasami się trafi jakiś chory.Ceny mam od jednego Pana, który tu sprzedaje te zwierzaki na forum.( ceny sprzed 2 miesięcy)A pająków to jest tam dużo lecz ich cen nie znam.(niektóre dorosłe samice można kupić wmiare tanio)
ja wtrace swoje 3 grsze odnosie gieldy bylem w pradze w edenie i moze to przez to ze bylo zaraz pow wejsciu do uni ale ceny zwierzat byly dosc wysokie, spodziewalem sie wiele taniej
przykladowe ceny jakie pamietam zbozowka classic 800 k
snow 1000-1400
albino 1500k
boa c. imperator chyba gujanski byl sporo tanszy bo o polowe wychodzilo cos ponad 600zl ale np mlode moa teczowe najpospolitszy gatunek byly np drozsze niz w polsce!!
skorpiony imperatory dorosle po 290k cena pajakow nieznam aha kajman tez byl drozszy niz w polsce
ale za to myszy rewelacja po 5-7k :)
i ja bylem przywiolzem kilka sztuk zbozowek dla siebie i musze stwierdzic ze na jedno mnie wyszlo jak bym kupil u nas ale zobaczylem troche pragi i jest to piekne miasto miom zdaniem ladniejsze nawt od paryza wiec napewno tam wroce jeszcz niekoniecznie na gielde. aha i wybor byl mniejszy (wezy ) niz na poprzednich swietochlowicach
takie jest moje zdanie :)
a wy byle co piszecie byle postów nabic piszcie coś ciekawszego bo same nudy tylko na niego najeżdżacie POZDRAWIAM