-
Re: rzdkie dusiciele
I naprawde uwazasz coolarego za takiego "trzymacza" wezy?? Moze on szuka kontaktow w celu rozmnozenia tych wezy?? Nie pomyslales o tym?? Zalozmy nawet ze jest to pan Xinski ktory jest poczatkujacy-ale podobaja mu sie morelie itp-czy nalezy go tepic za to,ze zbiera info o wezach ?? Wolalbys zeby kupil np viridisa bez zadnego przygotowania? Oczywscie rozumiem Cie-kupowanie wezy dla szpanu jest ... Ale mowimy tu o coolarym!!!
-
jakimi powodkami kieruje sie coolary nie wiem dla tego nie napisalem zdania w stylu : " coolary uwazam cie za szpanera .... "
a co do tego czy on jest trzymaczem ? - nie wiem, ale tak mi sie WYDAJE bo jak na razie nic nie rozmnozyl (tak slyszalem, dlatego pisze ze tak mi sie WYDAJE)
-
Tribel - a czy mógłybś się poprostu nie wtrącac w sprawy innych ? Ja Cię nie chcę obrażać ani sie kłucić - proszę Cię grzecznie abyś sprawy innych pozostawił w spokoju , a zajął się własnymi.
Z góry serdecznie i uprzejmie dziękuję
-
Tribel nie wiem ile masz lat ale wiem jedno .....MASZ W GLOWIE GOWNO!!!!
-
A PRZPERASZAM.
pozdrawiam
-
mam gdzies sprawy innych, ale nie mam gdzies tego co sie dzieje ze zwierzetami i wlasne zdanie mam prwo powiedziec
-
Wiesz - ja także przejmuję się zwierzetami, poświęciłem wężą totalnie wszystko , zająłem się pracą nad strona olewając szkołe i moich znajomych , to mój najwięszky cel , moja pasja , jeśli hodujesz węże to powinieneś wiedzieć co to znaczy, nie uważam się za specjaliste, zdaje sobie sprawe, iż moja praca dotychczasowa to dopiero kropla w morzu i wiele przede mną, ale moge powiedzieć o sobie jedno - zawsze postepuję uczciwie i staram się pomagać innym, nie oceniam ludzi w kategori "Ty wiesz mniej niż ja" , każdy ma w sobie fakty , ale nie każdy umie je odpowienio przedstawić , to jak w sygnaturce Lenego "Naukę buduje się z faktów, tak jak dom buduje się z cegieł, ale same nagromadzenie faktów nie jest jeszcze nauką, podobnie jak kupa cegieł nie jest domem." Nie wiem dlaczego niektórzy sądzą, iż męcze zwierzaki, ja w domu nie mam nic do ukrycia, każdy może przyjechać i zobaczyć w jakich są warunkach, moge tylko wspomnieć że ani jeden wąż nie jest w terrarium krótszym niż on sam , nie jestem zwolennikiem "optymalizacji" wymiarów - a o tym chyba każdy dobrze wie, zanik ktokolwiek będzie oceniać innych niech dobrze się zastanowi, ja się nie przejmuję a wręcz jestem otwarty na krytykę, jestem zmęczony dyskusjami , odpuściłem to sobię , mam nadzieje że każdy przemyśli zanim będzie osądzac innych obiektywizm powinien być tu priorytetem, w końcu wszystkich łaczy nas rzecz chyba ta sama - hobby
-
hehehe Pylius nie zrozum mnie nie zle.
Ja nie chce do ciebie przyjechac na "inspekcje"hehe tylko tak se popatrzec.
-
To była do Tribla w zasadzie , nie zrozumiałem Cie źle , nie martw się , a postatnio miałem już kilka inspekcji :]
-
38 postow jesli dobrze naliczylem z tego na temat hmm chyba 2 na temat reszta to gluzgi, niektore wogle nie na temat i na niskim poziomie.
Naloty na Coolarego, Pyliusa w podtekstach. Ale ja ich bede bronil bo oni mi wiele pomogli odpowiadajac na moje czasem bezmyslne pytania z cierpliwoscia tak jak wlasnie na wasze w tych linkach. A co do rzadkich wezy to jak ktos powiedzial ze dobrze je miec i rozmnazac bo ich u nas malo, a sadze ze coolary dal tego posta po to by sie wymienic pogladami, problemami w hodowli, mozliwe ze w szukaniu partnera/partnerki do swego gada. Wy nie dajecie postow z prozba o pomoc? dajecie i czasem takie ze nic tylko siasc i plakac, ale w wiekszosci dostajecie odpowiedzi i czesto wlasnie udziala ich pylius albo coolary o ile jest na czacie. Piszecie ze Coolary to szpaner a ja sadze ze wami w wiekszosci kieruje czysta zazdrosc. Lecz niektorzy nie dla szpanu tylko by poglebiac swa wiedze nabywaja trudno dostepne i ciezkie w hodowli weze,bo maja juz duza wiedze z wezami mniej problemowymi. Tylko dlaczego zawsze negowani sa ci ktorzy w swee hobby wkladaja cale serce ?????a co do tego czy pylius meczy gady to napisze posta bo jak sam pylius napisal wybieramy sie ze stiwem do niego na herbatke :) to dam wam znac czy pylius to bezmysly tyran ktory nabywa gady tylko po to by je pomeczyc. A co do coolarego to sadze ze ci ktorzy bezmyslnie negowali jego post powinni dac nowego posta "przepraszamy coolary" i sie w nim podpisac
Pozdrawiam
"Czlowiek bez hobby bylby nikim"
Ja. :)