-
rzdkie dusiciele
Witam!!
Szukam kontaktu z hodowcami rzadszych ( w Polsce) dusicieli. Chodzi o węże z rodzaju Morelia, Corallus oraz inne.
-
-
Re: rzdkie dusiciele
[mam młodego dumerils boa (acrantophic dumerili)
]
bardzo zadko spotykany w polsce
-
czemu o to pytasz do bez sensu !
rzadkie weze, co jest ciekawego w hodowli rzadkich wezy, a chyba rozumiem rzadkie weze sa jak zadkie samochody - wsrud innych tobje pochodnych bedziesz uchodzil zza kogos z klasa, zalosne ...
jeszcze pytanie na koniec czy jesli hoduje 3 pytony tygrysie - samica 6m, druga samica 4,5m samiec 4m rozmnazam je regularnie to jestem wiekszym autorytetem niz ktos kto kupil sobje zadkiego dusiciela np. moerlie virdis ?
-
To że coś jest żadkie nie oznacza że jest ciekawe (może być żadkie bo jest nudne). Ale może coolary uważa te wąże za ciekawe i nic w tym złego. Ale podobnie jak Tribel uważam szpanowanie zwierzakami jako jeden z obrzydliwszych szpanów.
-
chciałbym uprzejmie zwrócic uwage że "rzadkie" pisze sie przez "rz"
KOOJON
POzDrOWieniA WesŁoyCH ŚwIĄt
-
vipper, z jakiej litery sie to pisze nie ma znaczenia
-
Jest też napisane "rzdkie" i jakoś sie nikt tego nie czepia bo to nie ma znaczenia ważne że jest czytelne
-
Tu nie chodzi o szpanowanie ludzie, znam się z coolarym i się rozumiemy , a niektórzy chyba nie pojmują co to znaczy profesjonalna hodowla , jedni hodują sobie mahoniówki i guttaty, inni zajmują się ciężkimi w hodowli i rzadkimi gatunkami - tu chodzi o coś więcej niż same trzymanie węża, a poza tym - czy coolary mówi - kupie rzadkie węże to będę kimś bo mam to czego Wy nie macie ? Nie , tak nie mówi , ja podzielam Jego tok myślenia i sam się zajmuję tym czym coolary, dzięki ludzią sprowadzającym ciekawe okazy - terrarystyka idzie do przodu w Polsce, kiedyś węże jadowite były bardziej dostępne, sam sprzedawałem na tym forum wiele gatunków których nie można dostać w wielu krajach, a teraz przez kilku kretynów całkowicie węże jadowite zamieniły się w temat tabu - z jednej strony bardzo dobrze , są to węże dla profesjonalistów i nie powinny być dostępne komercyjnie ale z drugiej strony razem z wężami same informacje o nich także stały się tematem tabu. Dopóki ludzie będą z sobą konkurować , doputy będziemy daleko od naszych kolegów terrarystów w innych krajach.
PS. Na tym forum czytałem już wiele postów ludzi, niektórzy zadają paradoksalne pytania, niektórzy bezmyślnie powtarzają pytania na które wiele jest tu odpowiedzi - ale Ty Tribel to wszystkich powalasz.
pozdrawiam
-
Ja nie mówie że on szpanuje, ja mówie tylko że takie szpanowanie jest obrzydliwe.
Uprawnienia umieszczania postów