A wasnie ze nie!!! Katnik nie ma szans z ptasznikiem, tyle ze niektore moga miec problem ze zlapaniem go , bo jest b. szybki a te dlugie nogi tez nie ulatwiaja sprawy. Mozesz spokojnie dac. Btw. to jest Kątnik
Wersja do druku
A wasnie ze nie!!! Katnik nie ma szans z ptasznikiem, tyle ze niektore moga miec problem ze zlapaniem go , bo jest b. szybki a te dlugie nogi tez nie ulatwiaja sprawy. Mozesz spokojnie dac. Btw. to jest Kątnik
Nie zdziw się jak kątink będzie miał egzotyczny obiad. Pare razy już tak się zdarzyło, że katnik zjadł ptasznika. Ja osobićie nie podaję innych pająków, os, pszczół i chrząszczy. Świerszcze są i tak najlpesze.
Ja podaję pająki, tylko pająk podany musi być wyraźnie mniejszy od naszego pupila.
Jak tam wolisz, ale pewnego dnia katnik moze najesc sie ptasznikiem. Wtedy zamiast ptasznika bedziesz chodowal kotnika, taka bestia :D
a mozna ptasznikowi dac bąka (trzmiela)?? o ile mi widomo to nie ma żądła...
PS. karmilem kiedys geniculate malymi pajakami (z łąki), osami, pszczolami i innymi niebezpiecznymi owadami i nic jej nie bylo, ale odkad sie dowiedzialem zeby tego nie robic to pozostaje przy swierszczach...
to masz szczescie ze Twoj pajak nie padl od ukaszenia :>
a co do baków to raczej nie :P:P
Moze sie myle, ale trzmiele sa chyba pod ochrona.
chrabąszcze majowe w żadnym wypadku nie są pod ochroną gatunkową, to szkodniki
Wszystkie trzmiele (tzw. baki) sa w Polsce pod ochrona. Zostawcie je, prosze... One sa takie piekne i puchate......
tak nowe papu jak za oknem snieg widze :(