...dobrze, że ja na to nie wpadłem (lista !znacznie! by się wydłużyła :))))))
Fakt faktem szkoda, że ludzie nie wpisują swoich pupili. Ciekawe czy jest to też wina np. nieznajomości nazw polskich i łacińskich?
Pozdrawiam!
Wersja do druku
...dobrze, że ja na to nie wpadłem (lista !znacznie! by się wydłużyła :))))))
Fakt faktem szkoda, że ludzie nie wpisują swoich pupili. Ciekawe czy jest to też wina np. nieznajomości nazw polskich i łacińskich?
Pozdrawiam!
Dokładnie, przy rejestracji nie jest do końca jasne, gdzie wpisać gatunki, a potem człowiek nie ma czasu wejść w swój profil.
A poza tym tam jest napisane "gatunki hodowane" - jest to jednoznaczne z rozmnażaniem. Ja mam różne gatunki, ale nie udało mi się jeszcze rozmnożyć. Więc nie powinnam nic wpisywać. "Gatunki posiadane" to co innego
Sam pomysł ze spisem jest super natomiast jedno mnie zastanawia , potrzebowałem porady jeśli chodzi o nowy gatunek węża który chce hodować i po wyszukaniu chyba trzech osób z mojego rejony ( WLKP) z bogatym dorobkiem hodowalnym -przynajmniej z tego co piszą , nie udało mi sie niestety skontaktować z żadnym z nich. Ani przez gg , telefonów nie odbierają , maili wcale _ pytam się więc na cholere wpisali sie w ten spis....... dziwne zachowania. Pozdrawiam
Epicrates cenchria cenchria
gg 1690309
Mysza, w tym przypadku hodowane znaczy utrzymywane w naszych terrariach:) Śmiało wpisz gatunki jakie posiadasz a kiedy uda Ci się rozmnożyć zaznaczysz to w spisie (jest specjalna opcja)
a niektórzy np nie znająnazw łacińskich swoich zwierząt i co mają zrobić bo ja wpisałem nie wiem przy psie i szczurze :)
Pies domowy = Canis familiaris, określenie całego gatunku pies domowy.
Jak chcesz coś znależć to wpisujesz do wyszukiwarki google.pl albo wiem.onet.pl nazwe polską i masz.
hehe dzięki zaraz pozmieniam :)
przez takich głupców jak m.in. MinuS spis jest niestety taki jak jest, a to wszystko przez użytkowników którzy wpisują takie dane jak wpisują. Czy przy dodawaniu gatunku nie ma czegoś takiego ?
UWAGA! Nie wpisuj do spisu gatunków zwierząt karmowych (świerszcze, mączniki, myszy, szczury itd), ani zwierząt domowych. W przypadku znalezienia profilu z takowymi danymi lub innymi które nie mają nic wspólnego ze zwierzętami terraryjnymi administrator może zablokować konto!
Czy naprawdę wszędzie trzeba pisać że to jest serwis terarrystyczny, w spisie pisać nad gatunkami Lista gatunków zwierząt terrarystycznych ?
Najbardziej mnie to denerwuje ze polowie osob nie chce sie przeczytac dwoch zdan przy dodawaniu gatunku, nie mowiac juz o regulaminie forum
I tak samo czy trzeba pisać że jak ktoś nie ma danego gatunku już to ma go usunąć ? Przecież to jest chyba oczywiste...
Przepraszam, a co jest złego w hodowli zwierząt karmowych? Traktuje je tak samo jak reszte moich zwierząt. Jezeli zaczne moje ptaszniki skarmiać modliszkami to tez mam je wykreslic?