Czy to możliwe żeby larwy pajaków sie zjadały, bo wczoraj zaobserwowałem jak gdyby 2 larwy które szamały inne;(( czy to mozliwe czy sie pozlepiłały otworami gebowymi:)
Pozdrawiam
Wersja do druku
Czy to możliwe żeby larwy pajaków sie zjadały, bo wczoraj zaobserwowałem jak gdyby 2 larwy które szamały inne;(( czy to mozliwe czy sie pozlepiłały otworami gebowymi:)
Pozdrawiam
nie larwy sie nie mogły zjadać one mają jeszcze żółtko od mamusi ;) tak więc to jakiś zbieg okoliczności...
to sa nimfy a nie zadne larwy co za ludzie...
przeciez wiadomo o co chodzi :)
ja nie miałem jeszcze do czynienia z kokonami, nimfami, ale podobno zjadają niezapłodnione jaja, może wiec trafiają sie osobniki kanibale (domysły niczym niepotwierdzone)
Żeczywiscie mała pomyłka teraz patrze i to było jajko. A wiec LARWY nie sa kanibalami tylko jedza jaja. Już jestem spokojny;] teraz tylko musze czekać az LARWY staną sie nimfami;]
NIMFY SIĘ NIE MOGĄ ZJADAĆ, NIE ŻERUJĄ
Oczywiscie jest to mozliwe, ten temat pojawial sie juz kilka razy na forum, byly podawane fotki oraz bibliografia publikacji na ten temat, wystarczy poszukac...
Krotki artykul na ten temat ---> tutaj
nimfy żerują?? wow, no to mnie powaliłeś, dobrze wiedzieć, bo dałbym sobie rękę uciąć, że tak nie jest. w takim razie cofam to co powiedziałem powyżej.
Foxtrott napisał(a):
> nimfy żerują?? wow, no to mnie powaliłeś, dobrze wiedzieć, bo
> dałbym sobie rękę uciąć, że tak nie jest. w takim razie cofam
> to co powiedziałem powyżej.
Raczej sa to pojedyncze przypadki, ale udalo mi sie to zaobserwowac takze, wsrod swoich nimf Psalmopoeus cambridgei, niestety nie mialem aparatu pod reka...
ok;((
to co zrobic????? da sie temu jakos zaradzic??
porozdzielac je do osobnych pojemnikow???