-
kanibalizm u larw
Czy to możliwe żeby larwy pajaków sie zjadały, bo wczoraj zaobserwowałem jak gdyby 2 larwy które szamały inne;(( czy to mozliwe czy sie pozlepiłały otworami gebowymi
Pozdrawiam
-
Re: kanibalizm u larw
nie larwy sie nie mogły zjadać one mają jeszcze żółtko od mamusi tak więc to jakiś zbieg okoliczności...
-
to sa nimfy a nie zadne larwy co za ludzie...
-
przeciez wiadomo o co chodzi
ja nie miałem jeszcze do czynienia z kokonami, nimfami, ale podobno zjadają niezapłodnione jaja, może wiec trafiają sie osobniki kanibale (domysły niczym niepotwierdzone)
-
Żeczywiscie mała pomyłka teraz patrze i to było jajko. A wiec LARWY nie sa kanibalami tylko jedza jaja. Już jestem spokojny;] teraz tylko musze czekać az LARWY staną sie nimfami;]
-
NIMFY SIĘ NIE MOGĄ ZJADAĆ, NIE ŻERUJĄ
-
Oczywiscie jest to mozliwe, ten temat pojawial sie juz kilka razy na forum, byly podawane fotki oraz bibliografia publikacji na ten temat, wystarczy poszukac...
Krotki artykul na ten temat ---> tutaj
-
nimfy żerują?? wow, no to mnie powaliłeś, dobrze wiedzieć, bo dałbym sobie rękę uciąć, że tak nie jest. w takim razie cofam to co powiedziałem powyżej.
-
Foxtrott napisał(a):
> nimfy żerują?? wow, no to mnie powaliłeś, dobrze wiedzieć, bo
> dałbym sobie rękę uciąć, że tak nie jest. w takim razie cofam
> to co powiedziałem powyżej.
Raczej sa to pojedyncze przypadki, ale udalo mi sie to zaobserwowac takze, wsrod swoich nimf Psalmopoeus cambridgei, niestety nie mialem aparatu pod reka...
-
ok;((
to co zrobic????? da sie temu jakos zaradzic??
porozdzielac je do osobnych pojemnikow???
Uprawnienia umieszczania postów