Tylko 2 na kilkanascie moich pajakow jada Nauphoeta cirenea. I to tylko skrzydlatymi. Innych(larwa) nie tykaja nawet. Niestety mam ich sporo.
Czy ktos sie z podobnym przypadkiem zetknal?
Wersja do druku
Tylko 2 na kilkanascie moich pajakow jada Nauphoeta cirenea. I to tylko skrzydlatymi. Innych(larwa) nie tykaja nawet. Niestety mam ich sporo.
Czy ktos sie z podobnym przypadkiem zetknal?
Hmm - u mnie większość pająków nie gardzi pokarmem. Jedynie takie pająki jak lividum (absolutny niejadek) sa wybredne - musi mieć idealny rozmiar świerszczy. Dorosłych np. nie je. Tylko mniejsze larwy... a pająk po 10 wylince :/
Cambridgei L8 i Calceatum L5 jedza te karaczany. Inne chowaja sie przed mini. Oczywiscie wielkosc karaczanow dobieram poprawnie. Zakupilem kilka mlodych swierszczy i pajaki sie rzucily w mgnieniu oka. Nie wiem czemu tak jest. Ale swierszcze mi sie zjadaja wzajemnie :/ i szybko je trace. To jest wkurzajace.
Daj wiekszy pojemnik, wiecej jedzenia i kryjowek dla swierszczy to nie powinny sie tak wcinac ;-)
nastepnym razem przeniose do wiekszego akwarium. oki powieksze/dodam to co mozna powiekszyc/dodac :)
Moja Haplopelma Albostriatum je tylko miesko, kurze serduszka :]
Wszystkie moje ptaszory (niezależnie od wielkości ptasznika i karalucha) jedzą te owady.
Ale wiadomo, pająki humorzaste są.
u mnie tylko kilka rozpieszczanych świerszczami pająków nie jada cinerei, resza się na nie rzuca bez problemu. przegłodź pająki, to im dobrze na apetyt zrobi.
oki Foxtrot. Przeglodze je. Masz racje. Pozdraiwam i dzieki za info.
u mnie też niektóre ptaszniki nie jedzą cinerei, moze dlatego ze się tak wrednie zakopują (karaczany)