-
Nauphoeta cirenea dla pajow niestety
Tylko 2 na kilkanascie moich pajakow jada Nauphoeta cirenea. I to tylko skrzydlatymi. Innych(larwa) nie tykaja nawet. Niestety mam ich sporo.
Czy ktos sie z podobnym przypadkiem zetknal?
-
Re: Nauphoeta cirenea dla pajow niestety
Hmm - u mnie większość pająków nie gardzi pokarmem. Jedynie takie pająki jak lividum (absolutny niejadek) sa wybredne - musi mieć idealny rozmiar świerszczy. Dorosłych np. nie je. Tylko mniejsze larwy... a pająk po 10 wylince :/
-
Cambridgei L8 i Calceatum L5 jedza te karaczany. Inne chowaja sie przed mini. Oczywiscie wielkosc karaczanow dobieram poprawnie. Zakupilem kilka mlodych swierszczy i pajaki sie rzucily w mgnieniu oka. Nie wiem czemu tak jest. Ale swierszcze mi sie zjadaja wzajemnie :/ i szybko je trace. To jest wkurzajace.
-
Daj wiekszy pojemnik, wiecej jedzenia i kryjowek dla swierszczy to nie powinny sie tak wcinac ;-)
-
nastepnym razem przeniose do wiekszego akwarium. oki powieksze/dodam to co mozna powiekszyc/dodac
-
Moja Haplopelma Albostriatum je tylko miesko, kurze serduszka :]
-
Wszystkie moje ptaszory (niezależnie od wielkości ptasznika i karalucha) jedzą te owady.
Ale wiadomo, pająki humorzaste są.
-
u mnie tylko kilka rozpieszczanych świerszczami pająków nie jada cinerei, resza się na nie rzuca bez problemu. przegłodź pająki, to im dobrze na apetyt zrobi.
-
oki Foxtrot. Przeglodze je. Masz racje. Pozdraiwam i dzieki za info.
-
u mnie też niektóre ptaszniki nie jedzą cinerei, moze dlatego ze się tak wrednie zakopują (karaczany)
Uprawnienia umieszczania postów