Re: Mieso mielone karmą??
EHEHEH wiesz co muj kolega Kedziorka L5 karmi surowym mięsem kurczaka. A co do mielonego to nie wiem ale jak będzie duży około L5-L6 to możesz sprubować mielonego. JA smitka L4 beohmejke L2 i 4 kedziorki L1 karmie Pinkami i pieknie rosną :]
nie podaje się mięsa mielonego, czy jak niektórzy drobiowego. to nie to samo co owady.
pajaki w przyrodzie nie polują na mięso mielone tylko na bezkręgowce(głównie):)
Owady, w porównaniu do kręgowców, charakteryzuję się nieporównywalnie wyższym stosunkiem białka do tłuszczu. Posiadają również chitynę, co też może nie być bez znaczenia dla pajączka.
Ja raz dałem kurczaka jak nie mogłem dostać żadnego robactwa i nie polecam, resztki cholernie śmierdzą i zostaje po nich dziwny tłusty, oleisty osad, też śmierdzi. Musiałem wszystkim maluchom wymieniać podłoże.
To już lepiej mysz podać....
Czasem możesz dać.Dawałem wołowinę i kawłki kurczaka.
ala czasem można dać też kurze serce http://www.sebastiane.republika.pl/s/s1.JPG to zdjęcie ostatnio bylo na forum
Mielone raczej nie, juz lepiej dac pasek miesa. Najlepsze sa serca wolowe, ale tylko jako przetrwalnik, lub uzupelnienie diety. Resztki cholernie smierdza i sa coz, nie ukrywajac, obrzydliwe ;>
Jaca ... chityne wytwarza pająk - nie je pancerzykow hitynowych z owadow tylko wysysa przetrawione wnetrze swojej ofiary ktora jest w przyrodzie przewaznei OTOCZONA hityną ... ale to tak defacto :P