Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Mieso mielone karmą??

Gwoździu_oi
    Guest

Mieso mielone karmą??

Czy ktoś słyszał kiedys żaby karmić pajaka miesem mielonym. Nie śmiejcie sie ze mnie bo to nie ja wymyśliłem ale jeden koleś twierdzi że tak robił, tylko nie solone musi być. Zaintygował mnie tak pomysł ja narazie mam małego kędziora i tne mu mączniaki na kawałki.

SHERON
    Guest

Re: Mieso mielone karmą??

EHEHEH wiesz co muj kolega Kedziorka L5 karmi surowym mięsem kurczaka. A co do mielonego to nie wiem ale jak będzie duży około L5-L6 to możesz sprubować mielonego. JA smitka L4 beohmejke L2 i 4 kedziorki L1 karmie Pinkami i pieknie rosną :]

Foxtrott
    Guest

nie podaje się mięsa mielonego, czy jak niektórzy drobiowego. to nie to samo co owady.
    pajaki w przyrodzie nie polują na mięso mielone tylko na bezkręgowce(głównie)

Jaca
    Guest

Owady, w porównaniu do kręgowców, charakteryzuję się nieporównywalnie wyższym stosunkiem białka do tłuszczu. Posiadają również chitynę, co też może nie być bez znaczenia dla pajączka.

bachus
    Guest

Ja raz dałem kurczaka jak nie mogłem dostać żadnego robactwa i nie polecam, resztki cholernie śmierdzą i zostaje po nich dziwny tłusty, oleisty osad, też śmierdzi. Musiałem wszystkim maluchom wymieniać podłoże.

morda
    Guest

To już lepiej mysz podać....

CRIMSON
    Guest

Czasem możesz dać.Dawałem wołowinę i kawłki kurczaka.

spider13
    Guest

ala czasem można dać też kurze serce to zdjęcie ostatnio bylo na forum

SPeCTeR
    Guest

Mielone raczej nie, juz lepiej dac pasek miesa. Najlepsze sa serca wolowe, ale tylko jako przetrwalnik, lub uzupelnienie diety. Resztki cholernie smierdza i sa coz, nie ukrywajac, obrzydliwe ;>

soltys_szczecin
    Guest

Jaca ... chityne wytwarza pająk - nie je pancerzykow hitynowych z owadow tylko wysysa przetrawione wnetrze swojej ofiary ktora jest w przyrodzie przewaznei OTOCZONA hityną ... ale to tak defacto :P

Uprawnienia umieszczania postów