Re: Jaki nadrzewny dla mnie.
Człowieku przez miesiąc to ty jeszcze nic nie wiesz. Daj sobie spokuj narazie z nadrzewnymi. a już napewno nie irminia
Polecał bym ci Psalmopoeus cambridgei jest tańszy i wrazie niepowodzenia nie stracisz zbyt wiele kasy - :)
hehe ja hoduje ptaszniki - vagans,albopilosum,rosea ok.1 roku i nawet przez tyle czasu nei wiem bardzo duzo zeczy chcociaz wiem sporo ale przez te twoje 1.5 miesiecy czy ile tam to ja nie wiem co ty chcesz robic :)
Grażynka ma racje miesiąc czasu obcowani z ptasznikami nie wystarczy na gatunek nadrzewny - to tak jak, byś kupił sobie kędziorka a za 4 miechy sprawił bys sobie Lividum
niby dlaczego miałby nie kupić irmini? niektórzy nauczą sie w tydzień tego co inni w pół roku... zalezy czy ktoś chce sie nauczyć i szuka odpowiednich informacji... co innego jak by chciałkupić stromatopelme albo poecilotherie ale irminia? czemu nie?
przecierz niema jakichś definicji po jakim czasie hodowli ma sie ktoś przesiąść na nadrzzewne gatunki albo podziemne, jakoś ja zaczołem między innymi od murinusa i nigdy w życiu mnie ptasznik zaden nie ugryzł... a pewnie do tego gatunku to kilkanaście miesięcy doświadczenia trzeba mieć (tak wynika z tego) gdyby irminia miała silny jad to rozumiem...
nie chodzi o jad tylko o szybkość i skoczność irmini ja mysle ze narazie niech kolega da sobie spokuj z nadrzewnym i niech kupi jakegos agresywnego naziemnego a potem nadrzewnego. Ale rób co chcesz
to co? 3 lata ma sie chłopak uczyć ze są szybkie i skaczą? coś tu nie tak :)
Nie przeszadzaj Grażynka..
ja po ok 1,5 miesiaca obcowania z moim pierwszym pajaczkiem (a. geniculata) kupilem sobie murinusa, i jak narazie radze sobie z nim bardzo dobrze. Mysle ze to nie jest tylko kwestia doswiadczenia ale glownie wyobrazni i wiedzy o danym gatunku. Teraz, po 4 miesiacach kupuje p. cambridgei, i sadze ze sobie z nim poradze bez problemu.