witam
od wczoraj pajaczek dziwnie sie zachowuje, jakby nog nie mogl zginac, wyglada to tragicznie
POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
prosze o szybka odpowiedz na mpuscion@hotmail.com
Wersja do druku
witam
od wczoraj pajaczek dziwnie sie zachowuje, jakby nog nie mogl zginac, wyglada to tragicznie
POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
prosze o szybka odpowiedz na mpuscion@hotmail.com
A nogi ma pod siebie podkurczone?
Jeśli tak to jest przesuszony więc spróbuj zwiększyć wilgotność w terra i wsadż go do miseczki wypełnionej wodą(płytko)! i tak codziennie przez 3dni. Powodzenia...
No wlasnie nogi ma wyprostowane i ich nie zgina :-(
i chwieje sie czasem jakby sobie setke wypil :-(
może ma zbyt zimno? podnieś temperature. moja rosea po wylince nagle zapragnela wiecej ciepla co zobaczylem kiedy postawilem szklanke z ciepla woda obok terra.
ma czerwona zarowke ale nie zawsze jest wlaczona, czy jest wskazane abym ja na noc np przy kaloryferze postawil?? oczywiscie ma wilgotno!!!
mozesz postawic ale najpierw zobacz ile moze tam byc stopni bo mozesz przesadzic
przedewszystkim czerwona zarówka może świecić sie dzien noc, pająki czasem tak stoją na nogach np mój vagans i jeszcze zależy jaką masz temp w nocy ale wiedz że powinna byc niższa w nocy niż w dzień wiec wydaje mi się że podkładanie pod kaloryfer jest zbędne
a i spróbój go lekko poruszyć zobaczysz co się bedzie dziać
ruszalem go, zasadniczo nic sie nie dzialo - tzn ruszal sie prawidlowo - z dala od "napastnika" , dzis zapodalem jeszcze 2 duze swierszcze i pozarl 2 na raz (karmie co 3-4dni )
więc Wydaje mi się że będzie dobrze:) a jaką ma temperature w dzień a jaką w nocy?