-
Przymyka oko
Czesc wszystkim. Dzisiaj zauwazylem jak przyszedlem z pracy ze moj legwan przymyka prawe oko...lewe ma caly czas otwarte natomiast prawe przymyka i otwiera, czesciej ma przymkniete...nie zbiera mu sie zadne biale mleczko w roku takze nie widze zeb mu ropialo...Nie wiem co moze byc przyczyna :( czy to moze normalne..Takze czasami wyciera sobie glowke o korzen....Tez nie wiem czym moze byc to spowodowane..nadmieniam ze przechodzil wylinke moze to dlatego tak sie dzieje ! A i jeszcze jedno na samym czubku glowy zauwazyelem dzisiaj ze ma malo kropeczke jakby od oparzenia..wiec przesunalem zarowke wzej tak zeby nie mial do niej dostepu..Pomozcie doradzcie cos !!!
-
Re: Przymyka oko
Niczym sie nie martw Looki :) wszystko jest w porzadku :)
oko przymyka... bo przepraszam,ze powiem wprost.. ale nie chce Ciebie widziec.Stresuje sie jak Cie widzi... a czego legwan nie widzi.. to juz sie tak nie boi.mysli,ze w ten sposob moze sie przed Toba schowac... daj mu czas... a przestanie...moze...
a drapac.. to zawsze kazde zwierzatko sie drapie :)
niby powinno sie myć a nie drapać, no.. ale.. czasami drapanko jest nieodzowne :)
a to co niby jest oparzeniem to oparzeniem nie jest, na czubku glówki ma tzw "oko ciemieniowe" narzad, którym sobie sam legwanik leguluje zimno i ciepło. Jest to receptor, który odbiera temperature i mowi, czy legwanikowi zimno czy za ciepło. W naturze chroni tez legwana przed atakami drapiezców z góry, gdyz nałe zaciemnienie tego miejsca jest sygnałem alarmowym dla zwierzaka...
Jak widzisz... nie ma powodu do zmartwien :)
wszystko jest dobrze... oby tylko takie problemy były.
pozdrawiam !
Madzi :)
-
Dziekuje ci Madziu uspokoilem sie :) :D:D:D:D
-
-
-
Wiecie jakie to dziwne... ludzie zaczynaja sie upodabniac do swoich zwierzakow. Przyklad: dzisiaj dostalem poczta mandat (400 zl i 10 pktow- jakisz czas temu namierzyl mnie fotoradar) i lezy obok komputera na biurku. Ale sie nie stresuje! Zamkne prawe oko i juz mandatu nie widze... A czego nie widac tego nie ma:)
Pozdrawiam
Długi
-
Hehehe... Zmienisz zdanie jak się upomną o zapłacenie po roku :]
-
wtedy zawsze moze zamknac oboje oczu :P
-
Nie beda sie upominac. Zostanie doliczone do podatku... Niestety to juz trzeba zaplacic...
-