-
-
Re: Skąd oni biorą te dane?!
od babci, dziadka, cioci i wuja
-
Polska znajduje się na trzecim miejscu pośród państw akcesyjnych pod względem liczby zatrzymań na granicy okazów chronionych konwencją waszyngtońską. -dlatego ze inne panstwa mają lepsze sposoby na schowki
-
Rozmawiałem w tyym tygodniu z pracownikiem WWF i tłumaczyłem że u nas nie ma przemytu na wielka skale a tylko sa częste pojedyncze zatrzymania przy próbie wwozu do kraju pojedynczych zwierząt lub wyrobów z nich przez nieświadomych ludzi, a "przemycane" zwierzęta pochodzą z hodowli a nie natury. ale cóz urzędnicy mają swoje suche dane i niestety to oni są opiniotwórzczy my nie mamy nic do wyjasnienia bo po co słuchac jakiegoś Kowalskiego.
W tym kraju nigdy nie bedzie dobrze jeżeli osoby zainteresowane problemem nie będa dopuszczne do głosu i nie bedzie się licvzyc z ich opinią
pozdrawiam
-
Jest jeszcze inna kwestia:
Nas interesują gady a może faktycznie dane zawyżają ptaki....
Mnie osobiście wkurza fakt zaszufladkowania wszystkich zwierząt razem do jednego wora
inna sprawa:
instytucje wwf-podobne nie miałyby racji bytu gdyby nie wyolbrzymiały i niestety w przypadku gadów, sztucznie stwarzały problem jakiegoś gigantycznego ich przemytu
...choć z drugiej strony takie "dmuchanie na zimne" też pewnie zrobi trochę dobrego dla gadów
Uprawnienia umieszczania postów