Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Skąd oni biorą te dane?!

Mieszany widok

Re: Skąd oni biorą te dane?!

od babci, dziadka, cioci i wuja

Polska znajduje się na trzecim miejscu pośród państw akcesyjnych pod względem liczby zatrzymań na granicy okazów chronionych konwencją waszyngtońską. -dlatego ze inne panstwa mają lepsze sposoby na schowki

Rozmawiałem w tyym tygodniu z pracownikiem WWF i tłumaczyłem że u nas nie ma przemytu na wielka skale a tylko sa częste pojedyncze zatrzymania przy próbie wwozu do kraju pojedynczych zwierząt lub wyrobów z nich przez nieświadomych ludzi, a "przemycane" zwierzęta pochodzą z hodowli a nie natury. ale cóz urzędnicy mają swoje suche dane i niestety to oni są opiniotwórzczy my nie mamy nic do wyjasnienia bo po co słuchac jakiegoś Kowalskiego.
    W tym kraju nigdy nie bedzie dobrze jeżeli osoby zainteresowane problemem nie będa dopuszczne do głosu i nie bedzie się licvzyc z ich opinią
    pozdrawiam

Jest jeszcze inna kwestia:
    Nas interesują gady a może faktycznie dane zawyżają ptaki....

Mnie osobiście wkurza fakt zaszufladkowania wszystkich zwierząt razem do jednego wora

inna sprawa:
    instytucje wwf-podobne nie miałyby racji bytu gdyby nie wyolbrzymiały i niestety w przypadku gadów, sztucznie stwarzały problem jakiegoś gigantycznego ich przemytu

...choć z drugiej strony takie "dmuchanie na zimne" też pewnie zrobi trochę dobrego dla gadów

Uprawnienia umieszczania postów