-
on czy ona?
Hey,
co wam podpowiada widok tego podgardla?
Dla mnie raczej trojkat , czyli ona- czy ktos wie na ile skuteczna jest ta metoda. Ja analizujac zdjecia doroslych okazow mam wrazenie ze 90%. Jesli tak to po co sondowac?
-
Re: on czy ona?
Piękny i młodziutki, Tomku. Może masz rację z określeniem płci, ale trzeba poczekać. Po jakimś czasie zaczną się wyraźniej kształtować cechy płciowe takie jak gruczoły udowe ( zdecydowanie większe u samca ) i wtedy w 100% można bedzie powiedzieć, że to samiec bądź samica. U młodych legwanów trudno to określić. Pozdrówko! Rysiek
-
dzieki Rysiek...
czy zaryzykowalbys dokupienie drugiego - jezeli to Ona to nie bedzie problemu.... najwyzej bede mial w terrarium zalecany przez Unie Europejska zwiazek bi-, gorzej jak jednak On i dokupi sie tez On.
Poczekac jeszcze rok z kupnem drugiego? Tyle, ze wtedy bede mial klopot z wlasciwym terrarium- jak bedzie dobre dla tego to za duze dla nowego....
Any ideas?
-
Na moje oko to jest dziewczyna.
cześć@_@
-
Witam! Uważaj, żebyś się nie pomylił, ja mam swojego od 2lat, przez cały ten czas bylam przekonana, ze mam "chłopaczka" i nagle miesiąc temu okazało się, że mój legwan to nic innego jak śliczna i wdzięczna "dziewczynka" :-) a worek u niej ma też taki kształt.. ;-)
-
Moj ma 3,5 latek i mam obiekcje caly czas. Do tej pory myslalam, ze to chlopak - okazaly worek itd. ale pory udowe wskazuja na dziewczynke.
Pozdrawiam
-
-
YO!
Ja bym nie ryzykowal, moim zdaniem jeszcze za wczesnie aby okreslic na 100% plec legwana. No chyba ze dysponujesz odpowiednimi warunkami aby w razie czego trzymac dwa samce w dwoch roznych terrariach ))
-
Gucias ma jeszcze wieksze pory udowe niż te na zdjęciu :-).Niestety takiej fotki nie mam. Z tą samiczką dr. Roberta nic nie wyszło, a zwierzaczki potrzebujące :-))). Może kiedyś się im uda, Gadzinko . Pozdrawiam ! R&G
-
Ja też uważam że to samiczka.
Uprawnienia umieszczania postów