Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: reakcja lega na domowników

Re: reakcja lega na domowników

Mój nie lubi "sierściuchów" , a w szczególności psów. Zaraz gotowy do walki chociażby z Dobermanem :-))). Dobrze toleruje obecność innych legwanów. To wniosek po spotkaniu i wspólnym pobycie w terrarium z Diablo Marbla :-))).Do ludzi raczej przyjaźnie nastawiony, ale są osoby na których widok zaczyna się stawiać. Np. mój ojciec, bo chyba kojarzy go z obecnością psa z którym przychodził. Pozdrówko! Rysiek

Chyba wszystkie legwany boja sie psow, poniewaz w naturze atakowane sa przez nich. Widzialam film na Animal Planet jak pies Dingo szarpal za ogon legwana Mam w domu krolika ale takiego zwiazku nie polecam - moga byc poszkodowane dwie strony. Legwan straci ogon a krolik bedzie poobijany - trzeba je stale pilnowac jezeli sa razem wypuszczane na spacerki. Legwanowi zadne zwierze nie jest do towarzystwa potrzebne.
    Rysiek - moj jest nawet zazdrosny o "maluszka" i strasznie sie denerwuje jak go widzi, moze to cecha dziewczynek

Pozdrawiam
    [gadzinka]

Gdy miałem w domu małego legwanika, to starszy (teraz już wiadomo, że samiczka!) bardzo nerwowo reagował na jego widok. Napięcie, prostowanie łap, kiwanie głową...
    Mały miał problemy skórne, więc bezpośredniego kontaktu nie było.
    Ale wystarczyło, że Kaziu podszedł,... PODESZŁA! do terrarium malucha, albo pokazałem małego z daleka, to widać było mocne zaniepokojenie.
    Jeśli zaś chodzi o domowników, to legwanicy nie przeszkadzają.
    Wychodzi z terrarium niezaleznie od tego, czy w pokoju ktoś jest, czy też nie. I zwiedza swoje ulubione kąty.
    Natomiast, gdy przychodzą goście, to chowa się w terrarium.
    Nawet, gdy ją siłą wyciągne, to po chwili wraca.
    Siada na górnej gałęzi i obserwuje towarzystwo...

Gadzinko to te kobiece , trudne charakterki...:-)))) Dziewczynki też bywają zazdrosne :-))), ale nie o maluszków- to dziwne. Gucio na Diablo ( mam nadzieję, że to Diablica ) tylko spoglądał ciekawym okiem. Pozdrówko! Rysiek

YO!
    Moj Diablo rowniez biega luzem po pokoju nie mam terrarium tylko zrobilem taki kacik dla nego chcialem zamiescic fotki na forum lecz za duzo waza i sie nie da. Za to zapraszam na moj server FTP mozna tam znalesc fotki wlasnie tego kacika, Diablo a takze Gucia od Ryska oraz fotki jaszczurek zamieszczanch glownie na tym forum. Jesli zamiescilem czyjes zdjecie a ta osoba nie wyraza na to zgody prosze o kontakt na GG 836220. Rysiek i Rafcio odezwijcie sie na priv-a dogadamy sie odnosnie fotek z wami Zrobilem takze katalog -=UPLOAD=- mozecie wklejac tam fotki filmiki swoich pupili i nie tylko.

FTP Server On-line : IP(s) 212.106.142.133, on port 21
    Dostep do servera:
    Login: legwan
    Haslo: zielony

Zapraszam

Jesli ktos nie wie jak moze dostac sie na server niech wpisze w pasku adresu:

ftp://legwan@212.106.142.133/

Powinno pojawic sie okienko nalezy wpisac tam:

Nazwa uzytkownika: legwan
    Haslo: zielony

Zapraszam jest tam kilka fajnych fotek. ))

Uprawnienia umieszczania postów