-
Zielny tak samo jak moj legwan
Witam Wszytkich!!!
To jest moj pierwszt post, na tej grupie dlatego wszystkich pozdrawiam!!!
Od niedzieli jestem posiadaczem pieknego Legwana Zielonego jak na moje mozliwosci przygotowalem mu terrarium plany sa na calkiem nowe i wieksze ale to przyszlosc.
Teraz terazniejszosoc leg siedzi sobie na korzeniu wygrzewa sie i chyba jest mu calkiem dobrze co do mnie zaufaniem nie grzeszy ale zaby mi uciekac i walczyc to nic takiego nie robi. Mam kilka pytan i mam nadzieje ze mi ktos pomoze...
Wiec:
1. Leg ma okolo 35 cm w jaki moze byc wieku?
2. Ile taki leg powinien jesc?
3. Jak go karmic czy jedzenia ma byc w terrarium non stop dostepne dla nie go czy jakies pory karmienie np. rano i wieczorem?
4. Wsumie nic nie robi oprocz spania i wygrzewania sie raz na jakis czas sie poruszy zmieni pozycje czy to normalne?
5. Czy to normalne ze dopiero wykazuje jakas aktywnosc jak go zrosze woda?
6. Troszke zjadl owocow ale jeszcze nie robil kupy, u mnie jest juz 3 dni nie wiem jak wczesniej czy juz to jest problem?
7. Dzisiaj dostal nac pietruszki ale calkowicie ja olal i poszedl po marchewke, wiem ze liscie stanowia 80% jego diety a owoce i warzywa tylko 9% co najlepiej mu podawc jaki najlepszy pokarm?
8. No i moze to sie wydac smieszne ale jak taka kupka lega wyglada i czy zawsze ja robia do wody? Moj nawet nie chce sie zblizyc do baseniku ogolnie ma go w glebokim powazniu?
Przepraszam za takie natlok pytan ale wkocnu chodzi o dobro zwierzaka...
Pozdrawiam
Speedek
Uprawnienia umieszczania postów