Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Zielny tak samo jak moj legwan

Re: Zielny tak samo jak moj legwan

Z jedzeniem sie poprawiło to i z oswojeniem też będzie lepiej. Cieszy mnie to, że lepiej je. Pozdrówko! Rysiek

Robert Rutkowski
    Guest

No i nie zapomnij o ultrafiolecie (specjalnej świetlówce)- zastępuje mu to słońce i pomaga w przyswajaniu minerałów a głównie wapnia.
    Potwierdzam to , że legi robią chętnie kupę w wodzie.
    Ja kąpie swego lega 2 razy na dzień w zlewie w łazience - tam też się załatwia. A zlew łatwiej umyć niż wannę.
    Pozdrawiam.

misiekk
    Guest

ale w wannie wiecej miejsca do "walenia nurow"...rysiek:.dzisiaj siedzial mi w dloniach na poczatku jak zwykle ostra szamotanina potem jak otwieral morde przylozylem mu lisc bazyli/popuscilem dlonie ale mialem w pogotowiu jakby zechcial dac dluga ale chyba niemial takiego zamiaru/ dosc spory zjadl calego potem drugi i jeszcze lisc fasoli i po tym jak juz wszytko zjadl zabralem rece polozylem obok niego i sobie razem siedzielismy on mnie bacznie obserwowal ale jakos nie zabieral sie do ucieczki moze to poczatek pewnie jutro szamotanina zacznie sie od nowa ale moze kilka nascie albo kilkaset takich sesji i lestat bedzie sam mi wlazil na rece mam taka nadzieje.pozdrowienia dla gucia

Dzięki Misiekk :-))). Pozdrawiam! Rysiek :-))))))

misiekk
    Guest

polala sie pierwsza krew .....dzisiaj jak go wziolem on jak zwykle zacza sie stawiac i jak zwykle morde otwieral ale nigdy nie machal glowa zeby ugrysc ...i tak se pomyslalem ile ten maluch moze miec sily w tej drobniutkiej szczece wiec przystawilem palca do "buzki" jak mnie kurna scisna to zmieklem, blady no kurne w zyciu bym sie niespodziewal ze on ma tyle sily ...ale co potem on wogole nie luzowal uscisku tak scisna i trzyma ..dopiero jak powolutku zaczolem wyciaga to udalo mi sie oswobodzic....nie rubcie tego ostrzegam

Misiekk, a co będzie jak urośnie taki jak Gucio ? Odgryzie Ci kawał palucha :-))))). To dobrze, ze ma mocny uścisk szczęk. M.in. świadczy to, że nie ma odwapnienia. Miekkie szczęki to oznaka MBD. Pozdrówko! Rysiek
    Ps. Uważaj na nos, bo ja już tego doświadczyłem :-)))))))))))).

misiekk
    Guest

ej ale jak go nie caluje a ty dajesz buzi dla gucia heheh///bolesny sposob na sprawdzanie czy leg ma ta chorobe

misiekk
    Guest

zauwazylem ze jesczze ma czasmi dni w ktorych nie przekasi nic ..naszczescie ich juz ma coraz mniej

misiekk
    Guest

martwia mnie tylkojesczze jego oczy a wlasciwie to ze ma je czesto przymrorzone...nawet jak zbilze reke do szyby ich nei ostwiera ma "maxa"
    dopiero jak go biore wtedy otwiera

misiekk, no co ty nie wiesz co to znaczy, jak legwan zamyka oczy?

Uprawnienia umieszczania postów