-
silikon jak usunac
chodzi oto jakim srodkiem najlepiej usunac plamy silikonu ktore pobrudzily mi szklo ...
-
Re: silikon jak usunac
Wcieraj mocno szmatka z rozpuszczalnikiem jak nie bedzie chcialo schodzic to uzyj nozyka tapicerskiego. ja tak robilem i wszystko ladnie zeszlo.
-
nozyka juz uzywalem ,lecz zostaja smugi ...
-
To wycieraj szmatka nasaczona rozpuszczalnikiem, powinno zejsc.
-
Nozyk tapicerski + pocieranie smatka az do zrulowania silikonu. Pracochlone ale skuteczne. Sam prubowalem rozcieczalnikiem (Aceton techniczny) ale nie schodzilo lecz szyba sie tluscila:/
-
W budownictwie twierdzą, że na silikon nie ma rozpuszczalnika. Cienką warstwę należy pocierać palcem aż się zroluje i odejdzie.
-
a ja benzyną lakową czyśćiłem tak jak napisali na opakowaniu po sylikonie i zeszło ładnie
-
Z tego co wiem to środki ropopochodne degraduja silikon.
-
Nie wiem skąd macie takie informacje, że silikon nie ma rozpuszczalnika.....
W każdym z np. większych hipermarketów można bez problemu kupić rozpuszczalnik przeznaczony właśnie do silikonu.
Sam go stosowałem z powodzeniem.
Taki pojemniczek z pędzelkiem podobnym do tego, który jest w lakierach do paznokci kosztuje o ile pamiętam ok 10 zł.
Nakłada się go na silikon, czeka 10 - 20 min w zależności od grubości nałożonego silikonu i bez problemu schodzi
-
Dokładnie tak
Sam używałem produktu o nazwie "Sili Kill" firmy Den Braven - nie pamiętam ceny, ale rozpuszcza i zmywa silikon doskonale.
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów