Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Co Wy na to ???

Co Wy na to ???

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10714164

Co o tym sadzicie??? Chetnie poznam wasze opinie....

Re: Co Wy na to ???

No bracie, ten to na 3-latka nie wygląda :-))). I te jego ( wg. właściciela ) upodobania- głaskanie i noszenie :-))). Może jeszcze buty panu przyniesie :-))). Moim zdaniem to dobrze dla zwierzaka by było, żeby go ktoś kupił. Czytający to forum wiedzą ile można się spodziewać po legwanie zielonym. Chodzi mi o to, że to nie pies czy kot...Wygląda zdrowo i ciekawie , a im szybciej znajdzie dobrego opiekuna tym lepiej dla niego. Pozdrówko! Rysiek

Na to co widzę to terrarium też nie ma bo grzebień jeszcze nie urósł a juz wysychają końcówki. Wiek na oko około roku ale zabiedzona gadzina moze i mieć 1,5. Śakiś taki zabiedzony nie wypasiony hmmm widać marnuje się u swojego właściciela! A swoją drogą z ceną to troszki dowalił do pieca ! Za 500zł. to ja bym chciał około 2letnią samicę w ładnym stanie kupić a nie taka bidotke-chudzinke.

pozdrawiam
    Seb

Cena faktycznie kosmiczna, a z wyglądu tylko te "podsuszone kolce"...Pozdrówko! Rysiek

Ludzie sa nieobliczalni......... :/

Właśnie teraz doczytałem że on ma 3 lat . Jezzzzuuu jak on ma 3 lata to robal wyglada na jego pradziadka (a ma niecałe 2,5). Rysiek to weź porównaj sobie teraz jak Twój szybko urósł przez ostatni rok hehe.

Ale tak to jest była u mnie wczoraj pani z PZU w celu ubezpieczenia mieszkania i opowiadała jak to ludzie trzymają sporego Lega w czymś co można jedynie porównać z akwarium ....szkoda gadać normalnie zrobił bym w ten sposób że kupując tak egzotyczne stworzenie które wymaga specjalnych warunków należało by pozostawić swoje dane adresowe w celu kontroli nad zachowaniem odpowiednich warunków bytowych gadzinie. Wiem że bo głupota i nierealne ale jak tu zapanować nad tym co sie dzieje teraz na rynku?! Zrobiła się moda na Legwany i nie zapanuje teraz nad tym . Kilka dni wstecz dzwoniła do mnie babka i pytała o to czy oferta na sprzedaż mojego starego tera jest aktualna bo kupili swojemu dzieciakowi legwana i jest trzymany w akwarium no i juz się tam nie mieści :-( NO COMENT pytam ją czy ma dostęp do netu ? MA ale jeszcze nic tam (znaczy w necie nie wyczytali) Załamanie ! Może by tak (NOOK) zacząć wciskać baner tej stronki w jakichś innych miejscach ? może bedzie się dało zareklamować ją na GG w wyświetlającym się oknie nie wiem odczuwam że nikt nie czyta tych informacji które tu są włącznie z ludźmi którzy jako nowi pojawiają się na forum tylko po to aby zadać nieraz totalnie laickie pytanie na które powinni znać odpowiedź jeszcze przed podjęciem decyzji o zakupie gada.!!!

Co ROBIĆ
    Seb

dr Robert
    Guest

W Polsce takie kontrole są nierealne, ale np. Szwajcaria ma normy minimalne dotyczące rozmiarów terra i tam np. mogą wejść i zrobić kontrolę. Chyba dotyczy to tylko zwierzaków z list CITES, a więc legwan się załapuje. Cóż, Polska i UE są tutaj zdecydowanie "w tyle"...

misiekk
    Guest

wczoraj bylem w na imprezie w klubie w moim miescie i nieuwiezycie siedze sobei w chilaucie a tu wchodzi jakis koles z wezem na szyli mysle sobei kurna debil ...ii neiwytrzymalem i podchodze do niego : ty stary nie szkoda ci tego zwierzecia a on mi na to ze on jest przyzwyczajony i nei wytrzymalem " kurwa przyzwyczajony a co ty mozesz wiedziec czlowieku ten waz pewnie jest teraz w takich lekach on mi na to ze spoko on nei jest tu pierwszy raz i w8iecie co okazalo sie ze koles w takie mrozy tylko pod kurtka go przyniósl niewiem chyba laski chcial na niego podrywac ..niewime zeby nei kumpele to chyba kolesia bym znokautowal dobrze ze nie bylem dosc pijany bo waz stracil by wlasciciela a moze to i dobrze zeby stracil

Seb, mam nadzieję, że nawet w dalekiej przyszłości powstanie jakieś lobby, któremu na sercu będzie leżeć dobro tego świata i chcąc trzymać w domu chociażby zwierzę z listy CITES bedzie można takiego kogoś sprawdzić ! To natura stworzyła różne formy życia na ziemi ( nie my, ludzie ) , ale my chcąc w warunkach domowych mieć trochę egzotyki musimy dbać o ich dobro i byt . Pozdrawiam z nadzieją na przyszłość ! Rysiek
    Ps. Tylko nie piszcie, że matka głupich !!!

Kazda matke trzeba kochac...

Uprawnienia umieszczania postów