-
Jest od czwartku i nic nie jadł
Dostałam legwana w czwartek...Kupiłam z tego beznadziejnego sklepu, ale legwan nie chce nic jesć. Wiem, że musi się przyzwyczaić, ale może mi ktoś napisac, po jakim czasie mniej więcej powininen zacząć przyjmować pokarm i czy powinnam mieć juz powód do zmartwień...?
-
Re: Jest od czwartku i nic nie jadł
Najlepiej teraz zasłoń szybę terrarium jakimś materiałem na ok. tydzień czasu. Odsłaniaj tylko gdy zraszasz, sprzątasz lub dajesz jedzonko. Większość legwanów w pierwszym tygodniu lub nawet więcej nie przyjmuje pokarmum, a związane jest to ze zmianą otoczenia i stresem. Nie martw się ! Na pewno zacznie jeść.
Pozdrawiam
Leny
-
A jak z osfajnaiem? Juz zaczynac, czy poczekać aż zacznie jeść?
-
Poczekaj Nawet kilka tygodni, zeby na dobre się oswoił z nowym domkiem.
Pozdrawiam
Leny
-
YO!
Zgadzam sie z Lenym
-
Ja tagze... ;] leny jak tam Junior ??? ;]]
-
Zjadł! Ale pojawił się kolejny problem...włozyłam mu do miseczki dzisiaj natkę, a do drugiej troszkę jabłka i pomarańczy. Zjadł tylko owoce...:-( a ja mu takie ładne listeczk przynosłam...
-
Może natka mu nie smakuje. Spróbuj podać coś innego np. koperek, melisę, bazylie, liście rzodkiewki. Zetrzyj trochę marchewki. Mój uwielbia paprykę, a na początku też marnie jadł.
-
Nie podawaj mu tego oddzielnie. Może z owocami coś się "przyklei" . Pozdrówko! Rysiek
-
Wychoduj sobie listki fasoli moj za nimi przepada a zwlaszcza za tymi od Ryska ))))
Uprawnienia umieszczania postów