Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Spis terrarystów

Dark Raptor
    Guest

Re: Spis terrarystów

...dobrze, że ja na to nie wpadłem (lista !znacznie! by się wydłużyła )))))

Fakt faktem szkoda, że ludzie nie wpisują swoich pupili. Ciekawe czy jest to też wina np. nieznajomości nazw polskich i łacińskich?

Pozdrawiam!

Dokładnie, przy rejestracji nie jest do końca jasne, gdzie wpisać gatunki, a potem człowiek nie ma czasu wejść w swój profil.

A poza tym tam jest napisane "gatunki hodowane" - jest to jednoznaczne z rozmnażaniem. Ja mam różne gatunki, ale nie udało mi się jeszcze rozmnożyć. Więc nie powinnam nic wpisywać. "Gatunki posiadane" to co innego

Sam pomysł ze spisem jest super natomiast jedno mnie zastanawia , potrzebowałem porady jeśli chodzi o nowy gatunek węża który chce hodować i po wyszukaniu chyba trzech osób z mojego rejony ( WLKP) z bogatym dorobkiem hodowalnym -przynajmniej z tego co piszą , nie udało mi sie niestety skontaktować z żadnym z nich. Ani przez gg , telefonów nie odbierają , maili wcale _ pytam się więc na cholere wpisali sie w ten spis....... dziwne zachowania. Pozdrawiam

Epicrates cenchria cenchria
    gg 1690309

Mysza, w tym przypadku hodowane znaczy utrzymywane w naszych terrariach Śmiało wpisz gatunki jakie posiadasz a kiedy uda Ci się rozmnożyć zaznaczysz to w spisie (jest specjalna opcja)

MinuS
    Guest

a niektórzy np nie znająnazw łacińskich swoich zwierząt i co mają zrobić bo ja wpisałem nie wiem przy psie i szczurze

Pies domowy = Canis familiaris, określenie całego gatunku pies domowy.

Jak chcesz coś znależć to wpisujesz do wyszukiwarki google.pl albo wiem.onet.pl nazwe polską i masz.

MinuS
    Guest

hehe dzięki zaraz pozmieniam

Nook
    Guest

przez takich głupców jak m.in. MinuS spis jest niestety taki jak jest, a to wszystko przez użytkowników którzy wpisują takie dane jak wpisują. Czy przy dodawaniu gatunku nie ma czegoś takiego ?

UWAGA! Nie wpisuj do spisu gatunków zwierząt karmowych (świerszcze, mączniki, myszy, szczury itd), ani zwierząt domowych. W przypadku znalezienia profilu z takowymi danymi lub innymi które nie mają nic wspólnego ze zwierzętami terraryjnymi administrator może zablokować konto!

Czy naprawdę wszędzie trzeba pisać że to jest serwis terarrystyczny, w spisie pisać nad gatunkami Lista gatunków zwierząt terrarystycznych ?
    Najbardziej mnie to denerwuje ze polowie osob nie chce sie przeczytac dwoch zdan przy dodawaniu gatunku, nie mowiac juz o regulaminie forum

I tak samo czy trzeba pisać że jak ktoś nie ma danego gatunku już to ma go usunąć ? Przecież to jest chyba oczywiste...

Przepraszam, a co jest złego w hodowli zwierząt karmowych? Traktuje je tak samo jak reszte moich zwierząt. Jezeli zaczne moje ptaszniki skarmiać modliszkami to tez mam je wykreslic?

Uprawnienia umieszczania postów