-
Re: Dłubanie korka i budowa wodospadu
)
"zawodowcy" dłubią zanim silikon zupełnie wystygnie, zasypując drobinami kruszonego korka przypadkowo odsłonięte spoiny mokrego silikonu...są wtedy niewidoczne...
Wymaga to większej zdolności i delikatności - tak aby nie zniszczyć zbudowanej przez siebie konstrukcji
-
...albo dlubiesz a pozniej sklejasz
-
kurcze a może Sułek uruchami usługę, dłubanie korka 50zł m2?
co wy na to ;-)
-
Charry --> Jak nie chcesz silikonu polecam klej do drewna. Spełnia prawie wszystkie wymogi.
-
problem z wodospadem!!!!
woda w obiegu wodospadu wylewa mi się poza pojemnik z wodą!! moim zdaniem miedzy szczelinami łaczącymi płyty korkowe spływa do tyłu i po tylnich scianach spływa do terrarium, czy ktoś zna jakis szybki sposób zlikwidowania tego niedosciagniecia nie psując całego wodospadu???
osobiscie myslałem o pomalowaniu drogi spływu wody jakims lakierem lub innym srodkiem(??) mało widocznym który by uszczelinił spływ...???
-
Charry a pomyślałeś o tym, że oprócz klejenia kawałków płyt między sobą trzeba jeszcze całość przyklajstrować dokładnie do ścian???
-
dokąłdnie o tym myslalem, tylko problem jest w tym ze korek ma strukturę powiedziałbym bardzo drenazową i woda zawsze "znajdzie " jakies szczeliny...
jesli naprawde ktos mi nie pomoze chyba nie obejdzie sie bez demolki wodospadu i zaczecia od poczatku, ale jak jzu pisalem pomysl z zaizolowaniem drogi splywu jest trafny tlyko niech ktos mi podsunie pomysl jakim materiałem mam to wykonac?
-
trzeba przykleić górny brzeg pojemnika na wodę do ścainek terrarium wtedy jeśli nawet woda spływa pod korkiem to i tak wpadnie do pojemnika
Uprawnienia umieszczania postów