Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Dłubanie korka i budowa wodospadu

Re: Dłubanie korka i budowa wodospadu

)
    "zawodowcy" dłubią zanim silikon zupełnie wystygnie, zasypując drobinami kruszonego korka przypadkowo odsłonięte spoiny mokrego silikonu...są wtedy niewidoczne...
    Wymaga to większej zdolności i delikatności - tak aby nie zniszczyć zbudowanej przez siebie konstrukcji

...albo dlubiesz a pozniej sklejasz

kurcze a może Sułek uruchami usługę, dłubanie korka 50zł m2?

co wy na to ;-)

Charry --> Jak nie chcesz silikonu polecam klej do drewna. Spełnia prawie wszystkie wymogi.

Charry
    Guest

problem z wodospadem!!!!

woda w obiegu wodospadu wylewa mi się poza pojemnik z wodą!! moim zdaniem miedzy szczelinami łaczącymi płyty korkowe spływa do tyłu i po tylnich scianach spływa do terrarium, czy ktoś zna jakis szybki sposób zlikwidowania tego niedosciagniecia nie psując całego wodospadu???
    osobiscie myslałem o pomalowaniu drogi spływu wody jakims lakierem lub innym srodkiem(??) mało widocznym który by uszczelinił spływ...???

Charry a pomyślałeś o tym, że oprócz klejenia kawałków płyt między sobą trzeba jeszcze całość przyklajstrować dokładnie do ścian???

Charry
    Guest

dokąłdnie o tym myslalem, tylko problem jest w tym ze korek ma strukturę powiedziałbym bardzo drenazową i woda zawsze "znajdzie " jakies szczeliny...
    jesli naprawde ktos mi nie pomoze chyba nie obejdzie sie bez demolki wodospadu i zaczecia od poczatku, ale jak jzu pisalem pomysl z zaizolowaniem drogi splywu jest trafny tlyko niech ktos mi podsunie pomysl jakim materiałem mam to wykonac?

trzeba przykleić górny brzeg pojemnika na wodę do ścainek terrarium wtedy jeśli nawet woda spływa pod korkiem to i tak wpadnie do pojemnika

Uprawnienia umieszczania postów