Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Legwaqn pomaranczowy

vivat
    Guest

Legwaqn pomaranczowy

Od dłuższego czasu zauwarzylem że moj legwan zaczyna się robic pomaranczowy w niektorych miejscach na ciele grzebien,worek podgardlowy i lapki all, na dzięn dzisiejszy ma coraz bardziej intensywny ten pomarancz tzn caly grzebien pomaranczowy nuzki ogon taki czarnawo pomaranczowy na zmianae ma 2 lata,nawed w oku oka ma tez pomaranczowe co to jest co to znaczy

Re: Legwaqn pomaranczowy

Mój też przybrał takie barwy w ciągu prawie roku . Teraz ma 4 lata. Gadzinka, dr. Robert i parę osób kiedyś pisalo, że to oznaka dojrzałości, którą legwany osiągają po ok.2- 3 latach. Pozdrówko! Rysiek

witam!
    Mój też zmienia kolor na taki właśnie, jest w podobnym wieku. Mam pytanie czy tylko samce przybieraja takie kolory czy samic również?? A może samce bradziej intensywnie?

pozdrawiam

____
    Guest

podobno te kolory oznaczaja okres godowy i samce sa duzo bardziej pomaranczowe

wioslo
    Guest

Witam zgadzam się z przedmówcami oznacza to że jest pora godów:-),tymi kolorami intensywnymi legwany staraja się zwrucić uwagę samic,samce łapią te kolorki mój sterydzik identycznie pozdrawiam

Czy w związku z tym jest to miarodajny sposób rozpoznawania płci? Czy moge wnioskować że mój leg jest samcem??

pozdrawiam

nie wiem czy tu to dobrze widać.

Ja to widze kolorki zchodza od gory w dol....

Pozdrofka. Rafcio

Na moje oko to samiec....

Na moje tagze wydaje mi sie to po wyrazie twarzy moze sie myla ale tylko mowie

POzdrofka . Rafcio

Uprawnienia umieszczania postów