-
Legwaqn pomaranczowy
Od dłuższego czasu zauwarzylem że moj legwan zaczyna się robic pomaranczowy w niektorych miejscach na ciele grzebien,worek podgardlowy i lapki all, na dzięn dzisiejszy ma coraz bardziej intensywny ten pomarancz tzn caly grzebien pomaranczowy nuzki ogon taki czarnawo pomaranczowy na zmianae ma 2 lata,nawed w oku oka ma tez pomaranczowe co to jest co to znaczy
-
Re: Legwaqn pomaranczowy
Mój też przybrał takie barwy w ciągu prawie roku . Teraz ma 4 lata. Gadzinka, dr. Robert i parę osób kiedyś pisalo, że to oznaka dojrzałości, którą legwany osiągają po ok.2- 3 latach. Pozdrówko! Rysiek
-
witam!
Mój też zmienia kolor na taki właśnie, jest w podobnym wieku. Mam pytanie czy tylko samce przybieraja takie kolory czy samic również?? A może samce bradziej intensywnie?
pozdrawiam
-
podobno te kolory oznaczaja okres godowy i samce sa duzo bardziej pomaranczowe
-
Witam zgadzam się z przedmówcami oznacza to że jest pora godów:-),tymi kolorami intensywnymi legwany staraja się zwrucić uwagę samic,samce łapią te kolorki mój sterydzik identycznie pozdrawiam
-
Czy w związku z tym jest to miarodajny sposób rozpoznawania płci? Czy moge wnioskować że mój leg jest samcem??
pozdrawiam
-
nie wiem czy tu to dobrze widać.
-
Ja to widze kolorki zchodza od gory w dol....
Pozdrofka. Rafcio
-
Na moje oko to samiec....
-
Uprawnienia umieszczania postów