Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: kabel grzewczy

misiekk
    Guest

Re: kabel grzewczy

czlowiku zamontuj poprawnie kabel /poloz szybena niego i potem torf czy co tam uzywasz luba tak jak mar pisal ze jesczze steropian i bedzie wszytsko ok o pozostanei ci tylkocieszyc sie z hodowli pieknego leguta ...a no moze z kamieni bym zrezygnoal moze neichcacy spasc/choc to malo [rawdopodobne / i sie polamac

obelek
    Guest

chyba zrobie tak samo z tą płytą
    pyt. czy to jakaś szczególna płyta czy może być sklejka lub cienki np mdf
    h

Może byc kabel, ale go zabezpiecz. Ja mam płytę z tyłu meblościanki, a otwory porobiłem wiertłem 12mm. Co do świetlówki UV to powinna być np. repti glo 5,0 zamiast 2,0. Pozdrówko! Rysiek

misiekk
    Guest

a czemu zamiast 2,0 /ja mam 2,0 i co zle /???

5,0 jest do terrarium tropikalnego, a w takim żyją legwany. Wiem, że w dużych terrariach ludzie stosują 2,0 jako wspomagajacą do 5,0 . Ja mam Ultravitaluxa i niech wypowiedzą się ci co stosują świetlówki. Świetlówka 8,0 jest do terrarium pustynnego . Pozdrówko! Rysiek

KTOŚ KIEDYŚ PISAŁ ZEBY STOSOWAĆ 8,0 DO WIELKICH TERR. A TO BŁĄD, WIEC CAŁKOWICIE ZGADZAM SIE Z RYŚKIEM.
    POZDROWIENIA.

Tak własnie ja mam Leguska i terra i w nim swietlówke uv Repti-Glo 5.0 i taka jest własnie do wszelkiego typu terrariów Tropikalnych wiec polecił bym wszystkim kupienie takiej swietlowki zamiats 2.0 ! Zreszta na pudełku od 2.0 niema Lega wiem bo miałem takowa Swietlówka a na 5.0 jest Legwanek

POZDrofka. Rafcio !

obelek
    Guest

co fakt to fakt na 2 nie ma lega wlasnie sprawdziłem
    dzieki za info

Spoczko poto tu sa ktorzy cos wiedza lub czegos doswiadczyli zeby pomagac innym !!

POzdrofka. Rafio

Uprawnienia umieszczania postów