-
prawo
Legwan zielony jest ochroniony zgodnie z konwencją waszyngtońską CITES - II załącznik i podlega rejestracji w starostwie w ciągu dwóch tygodni od nabycia gada (niestety jeszcze nie do końca wyjaśniona jest ta sprawa we wszystkich urzędach)
Zgodnie z powyzszym powinienem go zarejestrowac w ciagu 2 tygodni tak?? A co jest dowodem ze posiadam go od 2 tygodni? Jakie groza mi sankcje jesli tego nie zrobie?
Wyobrazacie sobie mine pani z okienka?? Ona bedzie wiedziala co ma robic? Mieszkam w malym miescie.... oj, czuje ze bedzie ciezko!
-
Re: prawo
no cos ty nikt do ciebei nei przyjdzie do domu i nei bedzie sprawdza czy przypadniekiem lega nei masz olej to jak nei dostales w sklepie to trodno pewnie wiekszoc nie ma tego papieru
-
Chciałbym zarejestrować swojego legwana ale mam problem. W sklepie dowiedziałem się tylko że został zakupiony na giełdzie w Łodzi niestety sprzedawca twierdzi że nie posiada faktury ani żadnego namiaru na hurtownika a sklep oficjalnie przestał istnieć 4 dni temu.
Niemam skąd uzyskać dokumentów przewozowych (prawdopodobnie takowe wogóle nie istnieją). Czy istnieje jakiś sposób na legalizację takiego zwierzęcia?
-
Nie Ty jeden nie masz papierów. Wniosek prosty daruj sobie chyba że masz nerwy żeby się uganiać za tą bandą ze stosami papierów a i tak pewnie nic nie załatwisz.
Mój Robal 2 lata temu był kupiony w sklepie gdzie na paragonie fiskalnym miałem jak byk że to rybka :-)
Pozdrawiam
Seb
A najlepsze jest to że jak był okres przejściowy w którym można było rejesrować co popadnie oby tylko się przyznać to w urzedach nie odróżniali psa o legwana .
-
Wlasnie........ a nakoncu stwierdza ze posiadasz zwierze nielegalnie zabiora Ci go i zamkna go w jakims zoo albo innej wykanczalni. Ja na mojego nie dostalem nawet zadnego paragonu i leje na to nigdzie nie mam zamiaru niczego rejestrowac bo jak mam isc do jakiegos uzedu i zalatwic jakas nawet prosta sprawe to od razu robi mi sie niedobrze.
-
racja. lać na to. to idiotyzm. zawsze możesz powiedzieć ze sam się przybłąkał. )))))Marblo napisał(a):
>
>
-
hehehe napisał to men, not women :P heheheheh no ja tez jestem zdania ze to do dupy z tymi całymi rejestracjami !!...
Pozdrofka. Rafcio
-
o
/||\ <------ Marblo
/'\
-
Hmmm..... Ale sie glupio poprzesuwalo ale mysle ze sie domyslicie o co mi chodzi
-
Uprawnienia umieszczania postów