-
Re: Pomocy-nie chcą jeść!!!
Zwłaszcza latem nie powinien go dostawać ( zimą też nie ) , bo jest dostęp do wielu wartościowych pokarmów - mlecz, koniczyna, babka zwyczajna i lancetowata, listki drzew i krzewów owocowych, cukinia, fasolka i tym podobne. To jego jedzonko i zdrowie. Woliera i słońce to wspaniała rzecz, ale i zimą UV potrzebne. Ja stosuję Ultravitalux , a latem tak jak Ty - słońce. Marblo kupił fajny promiennik podczerwieni za nieduże pieniądze. Polecam do stosowania w kąciku, gdzie najchętniej samice przebywają. Te 22 stopnie to stanowczo za mało, a wątpię też, aby akwarium mogło zapewnić w pokoju wilgotnosć np. 80%. Gdyby taka była jak Ty byś się czuł ? Legwany potrzebują innego klimatu niż my i wymaga to sporo wysiłku, aby im to zapewnić bez terrarium. Co do braku apetytu poradź się dr. Roberta ( chodzi mi o tą starszą samicę ) . On miał to samo u dorosłego samca i z tego co mi wiadomo to z tego powodu źle się skończyło :-(((. Może jednak podwyższenie temperatury do 30-35 stopni by pomogło ? Pozdrówko! Rysiek
Uprawnienia umieszczania postów