Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: dinozaury Dziś

Re: dinozaury Dziś

23:50 powtórka

YO!
    Podobno powtórka jest o 23.50

Ogladałem czy nagrałem niewiem bo nagrałem ta powturka bo za pierwszym razem nagrywanie nie wyszło ale za drugim razem podejzewam ze tak ( ok mam nadzieje )
    A co do Relacji z Filmu no tak film całkiem fajny duzo mozna sie dowiedziec o zyciu legwanow w naturze i ich zachowaniu. Kilka poruwnani do dinozaurów i naprawde przepiękne legi. Do tego sa animacje komputerowe gdy np. Bazyliszek Płatogłowy polej na male legi ( wydaje mi sie ze to animacja komp. ) ale ogul bardzo fajne tylko ze krotkie 30 min

POzdrofka potem napisze czy nagrałem.. :d

dr Robert
    Guest

refleksje po filmie

Poza drobiazgiem polegającym na tym, że w filmie nie było bazyliszka płatkogłowego (Basiliscus plumifrons), ale przypuszczalnie Basiliscus basiliscus, film jest w w miarę rzetelny. Słusznie podkreślano znaczenie życia w stadzie młodych legwanów. Nikogo nie powinny więc dziwić, że małe legwany kupowane w sklepach często nie chcą jeść, chorują, słabną, siedzą wytraszone w kącie. Przyczyną często jest stres związany z oddzieleniem od grupy. Kiedy rozmnożyłem swoją parę, 10 młodych pozostawiłem sobie i cała dziesiątka przebywała razem przez pierwszy rok życia. Trzymały się fantastycznie, oswajanie również było łatwiejsze. Te bardziej bojaźliwe szły za odważniejszymi. Tak samo z pokarmem. Wzajemne obserwowanie innych legwanów jedzących wpływa stymulująco nawet na "niejadki". Nie namawiam do nabywania wielu maluchów, bo to zwiększyłoby liczbę sprzedawanych zwierząt, ale warto mieć na uwadze to co napisałem. I jeszcze smutna refleksja... na filmie widac, że legwany to zwierzęta stworzone do życia na wolności... wędrówki samic do miejsc składania jaj, wzajemne relacje w grupie młodych i rytuały godowe, przestrzeń i wspaniałe pływanie na głębokiej wodzie.... tego nie zapewni żadne terrarium.

Witeczak ok mam juz nagrany Film! jeśli ktoś mieszka nie daleko z chęcią go pożyczę z tym iż pierwszy w kolejce jest Ryśke - sora ze tak długo czekaliscie ale no nie powdioły sie pierwsze próby nagrania

POzdrofka! Rafcio

Uprawnienia umieszczania postów