Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: gdzie on sie zalatwia !

Re: gdzie on sie zalatwia !

Alicja ma dobry pomysl z zamiana miski - jesli mu sie tak podoba, to czemu masz mu odmowic tej przyjemnosci. Moj legwan jak mial rok i chcial sie zalatwic to wychodzil z terra, wchodzil na parapet okienny bo taką mial mozliwosc, tam stala salaterka na owoce, on sobie upodobal ta miseczke i do niej zaczal sie zalatwiac. Zawsze chcialam zrobic zdjecie, ale nigdy nie moglam tego momentu uchwycic. Wygladal jakby siedzial na nocniku. Legwany maja to do siebie, lubia zmieniac swoje upodobania czy to do jedzenia czy do zalatwiania sie. Przez jakis czas zalatwiaja sie w tym miejscu, za jakis czas upodobaja sobie inne.
    Jesli chcesz nauczyc zalatwiania w wodzie moja rada -wloz go spokojnie do wanny tylko zeby woda byla ciepla i tak go na swoim reku trzymaj, niech sie oswaja z woda i wanna, tak przez pare dni. Pozniej zostawiaj go samego niech bada teren, a zobaczysz ze polubi kąpiele i załatwianie się do wody, legwany nie boja sie wody tylko wanny.
    Moj legwanek po "przejsciach" bardzo bal sie "wielkiej wody", on w swoim dwuletnim zyciu chyba wogole nie widzial wody za wyjatkiem do picia, a teraz uwielbia kapiele i prysznic ))

Pozdrawiam
    [gadzinka]

Przykro mi stwierdzić, ale nie każdy się przyzwyczaja . Mam lega ponad rok i odkąd przestał się mnie bać zaczęłam oswajać go z wodą. Niestety, do dziś po załatwieniu potrzeby fizjologicznej w brodziku natychmiast z niego wychodzi. Nie ma mowy o czerpaniu przyjemności z kąpieli, co by się przydało podczas wylinki. Natomiast sam wchodzi chętnie do baseniku w terra, gdzie zanim się załatwi to zanurza kilka razy głowę pod wodę, potem moczy ogon i robi kupkę. Teraz ma 70 cm i się jakoś w tym baseniku mieści, ale jak urośni to chyba całe dno terra zamienię na basen .

Pozdrawiam,

Dzony
    Guest

Widze ze zdania sa jak zawsze tu na forum podzielone ale dzieki dla wszystkich

pozdrawiam
    gg1334649

Robert Rutkowski
    Guest

Ja noszę swego lega codziennie do zlewu napełnionego ciepla wodą, najpierw bierze kąpiel, zanurza głowę potem się załatwia. Z nauczeniem go nie było problemu. Robi tak od 0.5 roku. Oprócz tego w terra ma kuwetkę z wodą, jeszcze nie widziałem go w niej siedzącego ani z niej pijącego. Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów