Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Cena i coś jeszcze

Re: Cena i coś jeszcze

Nie mam świetlówki, ale weź pod uwagę wielkość terrarium. Marblo np. napisał 63 zł za 20 W. Jest mocniejsza za wiekszą cenę. Za większą cenę kupili też ; Rafcio, Marysia, ale 20 W. Jeśli to dość duże terrarium to lepiej ciut mocniejszą. Pozdrówko! Rysiek

Dokładnie ja kupiłem za 68zł świetlówkę Repti-Glo Hagena o mocy 40W i dł.106,5cm też w Chorzowie. I już się powoli musze przymierzać do zakupu nowej (tą mam 5mies) gdzieś na wiosnę.

Pozdrówka
    Seb

Jonko
    Guest

Ja nie mialem problemow z swietlowka tylko z oprawka 60 cm to taka specjalna oprawa meblowa dla swietlowek 15 W. Przyznam ze troche sie za tym nabiegalem. Lepiej to sprawdzic przed kupnem.

Jonko- mialam ten sam problem z oprawka. Nie bylo w Praktikerze, nie bylo w Obi.....musialam zjezdzic cale miasto ))) Cena oprawki- 29 zł.

Jonko
    Guest

Dobrze trafilas bo ja w jakiejs hurtowni zaplacilem 40 zl i jeszcze sie przepalil statecznik, musialem reklamowac, ale za to jest ladna :-)

W sumie to kosztowalo okolo 100zl

Jeśli ma ktoś około 80zł na sterownik do świetlówki to gorąco polecam
    http://www.arcadia-uk.com/en/110fluo...ntrollers.html

Ja to posiadam i sprawdza się w 100% Ma końcówki do podłączenia świetlówki umocowane na luźnych kablach tak że nie ma problemu wsadzić świetlówkę 20cm i 120cm dodatkowo są uchwyty na świetlówkę w komplecie.

Pozdrawia
    Seb

Ja mam sprzęto którym pisze Seb, ale on jest tylmko do świetlówek 14-15 W. Kupiłem go w Colisie.

No nie jest tak do końca ja go mam na świetlówce 40W 106,5cm
    Są różne modeke tego typu sterowników mój jest przystosowany do świetlówek o większej mocy i większych rozmiarach a tak naprawdę różnią się tylko końcówkami do założenia na świetlówkę. No i ceną :-) mój kosztował zdaje się o ile pamietam 85zł.

Wiem, że są różne modele. Mój jest do świetlówek 14-15 W. Chodziło mi o to, że nie jest tak, że kupi się taki sterownik i można do niego wsadzić każdą świetlówkę od 20 do 120 cm.

Uprawnienia umieszczania postów