Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Ile kapac

Palulina Wiśniewska
    Guest

Re: Ile kapac

Chej gadzinka a jak on wychodzi z tej wanny i czy to mu nie szkodzi bo wiesz ja jeszcze nie mam legwana dlatego wole się dowiedzeć .

Paulinko wiem, ze chcesz kupic legwana, ale musisz zdac sobie sprawe, ze sama nie dasz sobie rady. Wiedz o tym, ze legwany gryza i to nie raz bardzo mocno, a krew z ugryzienia tez plynie mocno. Nie raz musialam scierac z podlogi kaluzki krwi, a nawet ugryzl w nos i usta malo tego to jeszcze ma ostre pazury ktorymi moze niezle rozciac skore, a do tego rany niechca sie tak szybko goic, a nawet po wygojeniu to jeszcze bola,a ty masz podobno mlodsza siostre i sama tez nie jestes dorosla. Wiec przemysl to z rodzicami. Do tego jeszcze legwany rosna duze i nie chca stale siedziec w swoich terrariach tylko proboja sie wydostac na zewnatrz, zeby sobie pospacerowac, szelki tez nie sa rozwiazaniem, zeby zalozyc szeleczki to musialam sie niezle nameczyc, przy okazji bez podrapania sie nie obylo chociaz uwazam swojego lega za oswojonego, nawet bardzo oswojonego, jak zalozysz mu szeleczki to on zaczyna robic korkociag, tak jak napisala Alicja i Rysiek zapakuje sie jak szynka ktora pozniej ciezko odpakowac bo sie bardzo szamocze a przy szamotaniu moze ugryzc bo sie denerwuje. Polecala bym Ci bardziej gekonika lamparciego lub agamke, ale o agamkach wiecej Ci moze napisac Alicja. Co do wychodzenia mojego legwana z wanny, to wyglada tak, przy wannie na podłodze klade kocyk, on jest taki duzy, ze jak stanie na tylnich nogach to wystaje poza wanne, hyc i juz jest poza nia ))
    Jeżeli chcesz zobaczyć mojego legwana wejdź do tematu: "KIEDY DOJRZALOSC" tam są 2 jego fotki.

[gadzinka]

Co do wody i kąpieli legwanów chcę dodać, ze legwany są bardzo dobrymi pływakami i środowisko wodne nie jest im obce. Zdarza się, że do snu wybierają gałęzie nad wodą i w razie zagrożenia potrafią ze znacznej wysokości ratować się skokiem do wody. Pozdrówko! Rysiek

Ja kopie codziennie zeby leg zrobił kupkę .

Przemysław Tętnowski
    Guest

Ja robie dokładnie to samo. Codzennie na 10 minutek do wanny i mam czyściutko w pokoju a do tego mogę codziennie przy okazji skontrolować stan zdrowia i delikatnie oderwać zchodzącą wylinkę.Legwany są przyzwyczajone do tego i często załatwiają się na sucho do wanny w której niema nawet jeszcze wody.

Uprawnienia umieszczania postów