-
Re: Paulina pyta o rade ! ! ! ! ! !
Pisałam to wyżej Stał się taki w wieku dwóch lat, czyli najprawdopodobniej wraz z osiągnięciem dojrzałości płciowej(miałam go od maleństwa). Dodam, że był to bardzo oswojony legwan ...Zanim mu "odbiło" przychodził do mnie, wskakiwał na kolana, głaskany zasypiał ... Kiedyś byłyśmy zmęczone z kuzynką, położyłyśmy się na kanapie (w środku dnia) żeby się przespać z godzinę ... on przyszedł do nas wskoczył na kanapę, położył się w połowie na mnie w połowie na niej i też usnął. Był bardzo agresywny, bardzo oswojony i bardzo inteligentny
-
Moje dwa legi też różnią się charakterami, on jest łagodny, zamyka oczy i wycofuje się raczej, ona o swoje terytorium walczy z wyszczerzonymi zębiskami i parę razy boleśnie mnie ugryzła. Więc co leg to charakter, a takie ugryzienie jest naprawdę bolesne.
Pozdrawiam
Ewa
-
W przypadku Gucia, mimo, że to spokojny leguś pierwsze założenie szelek i smyczy spowodowało dokładnie taki sam skutek jak opisuje to Alicja. Szybki młynek wzdłuż osi ciała i "zielona szynka zapakowana w sznurek" :-))). Ale był zły. Musiałem go szybko odwinąć, bo cienka smycz dość szczelnie go zapakowała . A potem ucieczka :-))). Oczywiście ja uciekałem :-))). Pozdrówko! Rysiek
-
Samice chyba jednak są łagodniejsze, a przypadek EwyK to chyba wyjątek. Ale i tak może się trafić. Ja bym chciał mieć takiego samca jak miała Alicja - do pilnowania mieszkania, zamiast rottweilera
Szelki to bym wypróbował, ale specjalnych szelek dla legwanów nie widziałem, a te od kota chyba się nie nadają
-
Palulina Wiśniewska
Guest
Ja właśnie mam możliwość kupienia szelek w EURO ZOO tej hurtowni .Udało się mojej mamie tam wkrecić poprzez moją ciocie która ma sklep spożywczy i tam takie widzałam specjalne ,a ceny o 100% tańsze tak właśnie na akwarium miałam naprawde opłaca się tam jechać .Dziękio za pomoc Bizonie i ty Alicjo
-
Szelki może są, ale nie dla legwana. Pozdrówko! Rysiek
Uprawnienia umieszczania postów