-
Re: Paulina pyta o rade ! ! ! ! ! !
Ania ( Anulka ) pisała bzdury . Ludzie chcieli jej pomóc , a ona już nie napisała. Mam nadzieję, że to był głupi żart . Jeśli to było dziecko też mogło skorzystać z pomocy i dobrych rad. Tu pytamy jeśli mamy watpliwosci, a odpowiadamy jeśli możemy pomóc. Po to jest forum. Ja mam szelki dla legwana ( kupiłem w Niemczech ) i parę razy byłem z nim u brata w ogrodzie. Nie polecam szelek, bo kolce ( grzebień ) się niszczą. Legwan nie będzie się w szelkach zachowywał jak pies na smyczy, a jak zacznie się wyrywać sam sobie uszkodzi tą piękną ozdobę. To nie jest jednak zasada, której należy się trzymać. Ja zawsze to powtarzam, że są różne osobniki, a ja mam jednego Gucia i na jego podstawie nie mogę wszystkich zachowań sprowadzać tylko do niego. Są tu terraryści, którzy mieli możliwość obserwacji wielu jaszczurek. Może komuś z szelkami sie udało. Ja Gucia puściłem ze smyczy na niskie drzewo i tam sobie siedział w słońcu na najwyższej gałęzi. Ściągałem go z drabiny, ale to już inna opowieść ! :-))). Było ciężko ! Pozdrówko! Rysiek
Uprawnienia umieszczania postów