-
Re: Spotkanie :D
A wytłumacz mi na czym polega różnica między tymi podgatunkami? Pochodzą z innych miejsc? Krzyżują się ze sobą?
-
MaD czemu na pierwszej fotce widać niedomknęta paszcze lega? czy to przebyta choroba braku wapnia czy tylko fotka tak wyszła??
Pozdrawiam
-
Nie, chory nie jest. Zdaje się, że to był początek wylinki i odchodziła mu łuska z pyszczka.
-
Na dowód wysyłam zdjęcie tego samego profilu zrobione nieco później ))
-
Nie miałem już czasu bawić się w zmianę formatu, ale już mam i zrobiłem. Mam nadzieję, że zdjęcia uda się załączyć. Jeśli chodzi o Twojego legwana MaD to na tym załączonym ostatnim zdjęciu są wyraźnie widoczne te łuski, które rosną na kształt kolców. To jest m.in. oznaką rhinolopha. Dorasta on do trochę mniejszych rozmiarów niż Iguana iguana iguana . Ten drugi ma nosek gładki. U rhinolopha tych "kolców" jest od 2-4. Jeśli chodzi o ich występowanie to zamieszkują Amerykę Środkową i Południową, a w zależności od regionu mają ( ten sam gatunek ) nawet barwy zróżnicowane . Pozdrówko! Rysiek
-
YO!
Cholera sorry za te fotki ale ja je zalaczylem tylko jakos nie doszly wszystko dzieki naszemu "wspanialemu" dostawcy neta :[ Ale widze ze Ryskowi sie udalo wiec po fotki odsylam do jego posta. A ten moj leg to naprawde kurdupelek hehe
-
Nie nazywaj go "Kurdupel" bo to kolega Gucia. Będziesz miał z nim do czynienia :-))))))))))))))))))))))))). Pozdrówko! Rysiek
-
He he he
Dobrze że Gucio nie zjadl Diablo.
-
No dobrze ale bylo juz goraco !!!!! )))))
-
Oczywiscie zartowalem ))))))))) Gucias byl bardzo spokojny nie wykazywal zadnych wrogich zamiarow w stosunku do mlodszego kolegi, nawet zgodzil sie ponosic troche malucha hehe z reszta zobaczcie sami )))))))
Uprawnienia umieszczania postów