-
Re: terrarium dla legwana...
Tak jak pisze Bizon - najpierw kup terrarium, potem gada, albo odłóż na jedno i drugie. Nie może być tak, że będziesz go trzymał w skandalicznych warunkach licząc, że legwan zrozumie twoje kłpoyty finansowe.
Piszesz, że spłukasz się kupując legwana i nie starczy ci na terrarium - wynika z tego, że po prostu musisz go mieć i koniec(!!!), nie bacząc na konsekwencje dla ciebie i zwierzaka. Przemyśl to!
-
to jezeli nie chcecie, zeby legwan zyl w skandalicznych warunkach jak pisze mad, to moze ktos bedzie wspanialomyslny i ma jakies stare akwarium, terrarium, ktore jest wieksze od tego, ktorym ja dysponuje i zechce dac mi je w prezencie z okazji nowego roku. czekam na propozycje.
slavo
-
Szatnażujesz nas, czy swojego legwana? Kurcze, już teraz widać, iż masz fatalne podejście do sprawy i po kilku wpisach widzę, że nie powinieneś mieć legwana bez względu na to jakie będziesz miał terrarium. Iguana stała się najwyraźniej twoim kaprysem, który chcesz spełnić za wszelką cenę. Co będzie jak się znudzi?
-
a czy ty nie jestes czasem za madry? po pierwsze to narazie nie mam legwana, tylko planuje go zakupic. a moze i moj post byl forma szantazu. ciesze sie mad, ze ty dla swojego legwana wybudowales zapewne raj na ziemi, ciesze sie niezmiernie i moze skonczymy juz ten wywod. poznalem wasze opinie, wy moje i sadze, ze to juz koniec dyskusji.
slavo
-
Nie wkurzaj się , tylko posłuchaj rad ludzi, którzy już mają legwany jakiś czas i dobrze Ci radzą. To dla dobra zwierzęcia i po to abyś Ty uniknął rozczarowań związanych z jego utrzymaniem. Niestety ten malutki zielony stworek robi się szybko ogromny. Wczoraj Marblo cyknął fotkę Diablo&Gucio. Zobaczymy jak wyjdzie to któryś z nas umieści to na forum. Zobaczysz co z małej zielonej drobinki wyrasta po 3-4 latach ! Slavo , robiąc terrarium ze szkła ( całe ) o wymiarach potrzebnych legwanowi ( do tego osprzęt ) licz się z kosztem ok.2000 zł. Są przecież mniejsze jaszczurki równie ciekawe, lub dozbieraj kasy i poczekaj z zakupem legwana. On ze wzrostem nie będzie czekał jak go kupisz ! Pozdrówko! Rysiek
Ps. Terrarium mozna zrobić niekoniecznie całe ze szkła, wtedy koszty maleją. To już od Ciebie zależy.
-
Po co więc pytasz jak i tak wiesz najlepiej i zrobisz po swojemu. No chyba, ze ktoś się zlituje nad zwierzakiem (bo nie nad tobą) i da ci terrarium.
Za mądry nie jestem (w tym temacie, bo ogólnie kompleksów nie mam) , ale zanim zdecydowałem się na legwana uważnie przeczytałem wszystko co jest na jego temat dostępne w sieci i dogłebnie zastanowiałem się czy będzie mnie stać na zapewnienie mu względnie najlepszych warunków (nie raju na ziemi, bo to niemożliwe).
-
Slavo
Nie bierz wszystkiego do siebie staramy ci sie doradzic a nie zniechęcić.
Jeżeli nie masz kasy to przejdz po osiedlu tyle ludzi teraz wymienia okna a stare leżą najczęściej przed klatka aż je zabiorą, nikt nie bedzie miał za zle jak wymontujesz kilka szyb. To sa co prawda ciekkie chyba 3 mm ale na początek wystarczy. Podejdz do szklarza niechaj ci dotnie jeśli nie chcesz sie za to zabierać. Kup sylikon akwariowy i sklej to wszystko do kupy. Ewentualnie zrób terra z jakiejś starej szafki odpowiednio zmodyfikowanej. Wszystko wyjdzie cię max 50 zł. Niestety dochodzą do tego koszta wyposarzenia ale nawet w twoim małym musiałbyś je zastosować.
Pozdrawiam
-
Dajcie sobie spokój ... Slavo się uparł, że będzie miał lega i nie zważa na nic. Chce go trzymać w pudełeczku 44/24/30 - przecież to jakaś paranoja. Tam się żadna jaszczurka nie zmieści, a co dopiero legwan.
I jeszcze ten szantaż ....
I co Slavo dajmy na to, że ktoś podaruje Ci terrarium dla młodego lega, a za dwa lata napiszesz ' mój leg ma 1m długości, jak nie chcecie żeby się męczył w terrarium, które mi daliści dwa lata temu to dajcie mi 200/100/200" ??
-
ty sobie mozg trzymaj w pudeleczku na noc o wymiarach 1/1/1 mm. uwazam, ze najrozsadniej mowili bizon i rysiek, a pozostale posty to sa jeden madrzejszy od drugiego. wczesniej powiedzialem, ze dzieki za porady, ale nie do wszystkich to chyba dotarlo. peace. nara.
slavo
-
Widzisz twój problem polega na tym, że nie przyjmujesz nic do wiadomości.
Zadałeś pytanie, czy terrraium o rozm. 44/24/30 będzie dobre dla legwana, na które otrzymałeś konkretne odpowiedzi - NIE, nie będzie dobre. Ty natomiast wyskoczyłeś z absurdalnym argumentem, ze na większe cię nie stać i musimy cię zrozumieć. Wytłumacz to legwanowi, bo nie my będziemy tam mieszkać.
Poczytaj trochę to się dowiesz, że takie terrarium będzie dobre dla pająków i to pewnie nie wszystkich.
Uprawnienia umieszczania postów