-
Re: Piasek i jaszczurki..
Z tego co pamiętam, choć łaba sobie zciąć nie dam to pepre hoduje legi obrożne i trzyma je na piasku, kiedyś z nim meilowałem na ten temat, ale to było hoho temu i nie jestem pwewien
-
nie, nie posiadam zdjecia. zreszta za 3 tygodnie zmieniam terra na wieksze bo dokupuje samca wiec i tak nie ma co wysylac.
-
A jak duze bedzie nowe terra?
-
-
Dziwne to jest....przeciez jaszczurki w naturze czesto zyja na terenach piaszczystych np gekon lamparci .... nie rozumiem czmeu to podloze jest zle..skoro na wolnosci gekony swietnie sie trzymaja ..... torf kokosowy nie pasuje w zaden sposob do terrariow pustynnych , ja jestem za piaskiem
-
wiecie co ja juz uzywalam prawie kazdego podloza oprocz piasku mam legwana zielonego i z doswiadczenia wiem ze najlepsze jest podloze z wlokna kokosowago poniewaz nawet jesli leg zje troszke tego podloza(a zaobserwowalam to u mojego)to nic mu sie nie stanie takie podloze polecam kazdemu jest bezpieczne a o to chyba chodzi!!!
-
Taa piasek do lampartow nie nadaje sie, widocznie w hodowli brakuje jakiegos składnika mineralnego czy czegos i w poszukiwaniu tego gek zzera piach potem sie zapycha, ja mojego nie caly tydzien trzymalem na piasku a piaszczysta kupa byla przez tyle samo już na kostce
noelka jak tys to zrobila ze sie zapchal?? albo jakas inna kostka niz ja znam albo zamiast to "rozmoczyc" pocielas, co?? w kazym razie szkoda legwanka, brrr mi szkoda bylo myszy do ktorej sie prawie wcale nie przywiazalem (teraz jakos sie nie potrafie przywiazac do zwierzka jak kiedys)
-
Ja trzymałem szyszkowce na piasku.Po miesiącu samczykowi zatkał się przewód pokarmowy właśnie PIASKIEM.Na szczęście trafiłem do dobrego weterynatrza i po paru wizytach wypróżnił się. Po tym zdarzeniu wymieniłem podłoże na żwirek i od tego czasu nic takiego nie mialo więcej miejsca.
aniolek masz na myśli kostkę kokosową a to co innego niż kostka bukowa
-
przykro mi z powodu legwanika...
-
Drobny piasek jest tak samo dobry jak inne podloze. Mialem weza ktory zjadl kostke kokosowa a ta mu speczniala w brzuchu i zdechl!
Proponuje jedna czesc terrarium zrobic z mieszanki kostki bukowej + kory a druga czesc podgrzewana od dolu z piasku (40zl 5 kilo) z afryki (czerwony)...
Jaszczurka bedzie miala wybor a jak bedzie w brzuszek zimno to sie polozy na cieplutkim kamyku ewentualnie piasku. Tyle razy widzialem jak jaszczurka "przypadkowo" wpieprzyla piasek i nic jej nie bylo ! a hoduje gady 8 lat.
Jesli ktos chce moge zalatwic
cameleo@poczta.fm
Uprawnienia umieszczania postów