Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Chcę kupić legwana

Andrzej B
    Guest

Re: Chcę kupić legwana

Mam nadzieję, że jeżeli się zdecyduję to trafię na "cywilizowanego" legwana

To nie złośliwość z mojej strony ( ten pierwszy post ) . Na cywilizowanego legwana nie licz ! Lepiej się nastawić na najgorsze i mieć nadzieję, że będzie lepiej. To , czy cuchnie zależy w głównej mierze od właściciela. Nie licz na to, że leg będzie robił tam gdzie chcesz. Jeśli zadbasz o to, żeby po nim sprzątnąć w terrarium też nie będzie śmierdziało. Ale to wymaga dużo pracy. Trzeba upilnować kupkę i sprzątnąć zanim leg zakopie, trzeba wymienić wodę do której narobił, trzeba zmyć konar, bo narobił z góry itp. itd. Jeśli już z góry zakładasz, że będzie śmierdziało, że trzeba nauczyć go robić w jakimś miejscu to nie licz na to , że się nauczy i będzie pachniało. Nigdy nikomu nie odradzałem zakupu legwana i innych gadów. Według mnie to szansa dla nich, aby uratować swoje życie . Ważne, aby właściciel zdawał sobie sprawę, że to gad, nie pies czy małpa i wiele nie da się go nauczyć. Trzeba być szczęśliwym z jego obecności i jemu stwarzać warunki do życia. My o siebie potrafimy zadbać ! Pozdrówko! Rysiek
    Ps. Myślę, że Cię nie zniechęciłem ? Napisz :-) .

Andrzej B
    Guest

„CYWILIZOWANY" to oczywiście żart. Świetnie zdaję sobie sprawę z ogromu pracy i konieczności zaangażowania jakie towarzyszą podjęciu się opieki nad jakimkolwiek zwierzęciem. A jak wspomniałem w pierwszym poscie pytanie związane z zapachem było zadane głównie w odniesieniu do tekstu znalezionego na innej liście.
    Jeżeli zaś chodzi o złośliwość to bardziej podejrzewam Ciebie o niechęć do osób, które myślą o zwierzętach jak o dodatku, który świetnie będzie pasował do wystroju mieszkania natomiast w ogóle nie zastanawiają się nad odpowiedzialnością.

Pozdrawiam

Twoje podejrzenia są słuszne :-))). Pozdrawiam i powodzenia! Rysiek

Uprawnienia umieszczania postów