Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: WYSTRUJ TERA

WYSTRUJ TERA

MAM W PLANACH BUDOWĘ WIĘKSZEGO TERA A MIANOWICIE 200\150\70 I CHCEM ŻEBY BYŁO TAM ZIELONO ALE NIE WIEM CZEGO UŻYĆ W TYM CELU. MYŚLAŁEM NAD FOTO TAPETĄ ALE NIE WIEM CZY GADZINA MI TEGO NIE ZNISZCZY I CZY WYTRZYMA ONA W TAKIEJ WILGOTNOŚCI. I JESZCZE JEDNO MAM PROBLEMY Z OSADZAJĄCYM SIĘ KAMIENIEM NA ŚCIANKACH TERA I OBAWIAM SIĘ ŻE PO MIESIĄCU NIE BYlOBY WIDAĆ CO NA TEJ TAPECIE W OGÓLE SIĘ ZNAJDUJE.

PA PA!!!!!!!

Re: WYSTRUJ TERA

A zywych roslin nie chcesz?Y

Z TEGO CO MI WIADOMO TO ŻYWE ROŚLINKI SIĘ NIE SPRAWDZAJĄ BO LEGI ALBO JE ZJADAJĄ ALBO DEWASTUJĄ. OCZYWIŚCIE MAM ZAMIAR WSADZIĆ DO TERA SZTUCZNE ALE CHCIAŁEM COŚ JESZCZE NA TŁO {BĘDZIE EFEKTOWNIEJ WYGLĄDAĆ I BĘDZIE BARDZIEJ ZIELONO}
    NARKA!!!!!!!

Czego sie nie robi dla swojego pupila!Niech dewastuje! Na zdrowie! Moj nie zjada wyposazenia wnetrza, lecz depcze, ale pewnie to osobnicza sprawa.Y

Ja mam sztuczne rośliny. Łatwo utrzymać w czystości, a Guciowi i tak to obojętne :-))). Ale jeśli ktoś ma ochotę na prawdziwe kwiaty- to czemu nie. O ile legwan szybko ich nie zniszczy. Pozdrówko! Rysiek

a czy twój leg nie próbuje zjadać tych sztucznych roślin? bo mój próbuje jeść wszystko i dlatego u mnie nie ma nic oprócz gałęzi. kiedyś próbowałam wstawić żywe rośliny ale długo nie wytrzymywały i po kilkuset próbach zrezygnowałam.mój leg dewastator.Pozdrawiam

Nigdy nie próbował, co trochę mnie dziwi. Te sztuczne rośliny dobieram dość starannie . Mam filodendrona, paprotki, pędy bambusa- wyglądają jak prawdziwe. Gucio zjada duże ilości liści i to różnych, a tych w terrarium nie tknie. Jak był mały i wspinał sie po yukach to niekiedy próbował coś skubnąć. Pozdrówko! Rysiek

Co do fototapety ja mam takową i na razie nic się z nią nie dzieje złego pomimo wilgotności . Z drugiej strony jak kupiłem jedną sztukę to zostało mi tyle że mogę w razie czego wykleić na nowo ale na razie nie ma potrzeby. Co do roślinek ja mam w większości żywe roślinki i robal dbając o wystrój tera nic nie niszczy owszem zjadł kilka lisci ale nie oszpecił tera. Z roślinek mam Dracene , paprotkę, tzw. nikotyne i coś pnącego (nie bluszcz- Nika wie jak to to się nazywa) Wnet będę miał nowe fotki to podeślę.

pozdrawiam
    seb

Seb, do Ciebie jest pytanie na stronie "terrarystyki " Pozdrówko! Rysiek

Seb napisz mi jak sie ta pnaca roslinka nazywa

Uprawnienia umieszczania postów