-
Re: TORF rysiek
Janusz, polecam to podłoże dla dużego legwana także. Sam się zresztą przekonasz do tego. Ja mam to od jakiegoś czasu, pod kokosem mocno podziurkowana , cienka płyta ( tył meblościanki ) a pod nią dwa kable grzewcze. Podłoże podlewam raz dziennie małą koneweczką, bo od grzałek ( 2x25W ) paruje. Sprawdza się to znakomicie jesli chodzi o utrzymanie wilgoci w terrarium. Do tego jeszcze fontanna. Pozdrawiam! Rysiek
Ps. Ten mały ma szczęście, że trafił do Ciebie ! Oby to była "mała" :-) .
-
Re: TORF rysiek
"Duży" ma na razie "małe" terrarium (110 x 80 x 100) i podłożu zróżnicowanym: kamienie, duży płaski korzeń, ziemia doniczkowa (w dużej donicy) i basen 30 x 40 cm.
Wiem, że już najwyższa pora na większe mieszkanko.
Ale gadzinka często spaceruje po mieszkaniu. I zawsze sama wraca do terra!
W styczniu zbuduję nowe. Znacznie większe. Zabuduję narożnik pokoju ok. 120 x 110 x 250.
Wstępną koncepcję już mam (konstrukcja). Teraz zastanawiam się nad sensownym wyposażeniem i "gustownym" )) wystrojem.
Zbieram więc pomysły. I dziękuję za wszelkie sugestie!!!
Z pwenością sie przydadzą.
A co się tyczy terra dla maluszka, to kupiłem gotowe (60 x 40 x 40). Sądzę, że na miesiąc, dwa wystarczy. Malec ma dopiero 30 cm!
Udało mi się je urządzić w trzy godziny. Na szczęście miałem część wyposażenia "w spadku" po starszym legu.
Uprawnienia umieszczania postów