-
Re: przymyka oczy
Misiek, Vibovit i repti-cos tam_ smierdza ktoras z vit B - sprawdz.Y
-
...no tak wydzielaj zapach ale czy to jest zapach ktory legom przeszkadza...w sklepie babka wychodowala i [pieknie oswoila lega karmi go po prostu lyzeczka mowila ze na poczatku musial atroche na sile ale teraz jak tylko widzi lyzeczke z tymi repti pomieszane z jedzoinkeim to otwiera sam paszcze ....wyglada na zadbanego jest "grobiotki" i slicznie zielony ani sladu starej wylinki
-
Te repti coś tam to repti mineral H ( dla roślinożernych ) i jest dobrym zestawem witamin. Tylko żeby jadł. Mlecza mu nie żałuj jak będzie wcinał :-) . Pozdrówko! Rysiek
Ps. A figi i morele maja dobry stosunek wapnia do fosforu. Polecam, chociaż teraz świeże nie do kupienia. Ja dawałem też suszone.
-
Rysiek, ja kupuje figi i morele regularnie co kilka dni. Oczywiscie na sztuki, bo legus nie zjada kilograma,tylko 1 dziennie, a ja nie lubie.
No i tradycja jedzenia wylacznie zielonego moze sie konczy.Moze przyjdzie czas na marchewke.Pewnego dnia...
pzdr
Y
1 figa kosztuje 4,49 PLN, a za 2 sztuki moreli place zwykle ok. 4 PLN (sa na wage)
-
...tyle ze mlecz powoli sie konczy a nei rosnie on szybko sa juz malutkie listeeczki ale one beda dobre /wielkosciowo/ gdzies za 2 tygodnie ....no wlasnie zeby jadl a co jak nie je tych repti H ??
-
...aha nei jestem do konca pewny ale dzisij chyba lestat skusil sie na bazylje i melise cos na pewno skubna ..jutro znowu to dam no i owoce warzywa jak co dzien ... prawie co dziennie daj e mu talerzyk owocow warzyw a wieczorem prawie taka sama ilosc wyrzucam ,..wybredne stworzenie..ale nie rezygnuje i codzien podaje swierze ale chyba pomidor najlepije mu smakuje
-
Warzywa i owoce to dodatek. Oby tradycja urozmaiconego zielonego trwała "wiecznie" ! Zdradź tajemnicę gdzie kupujesz figi i morele. Nie są suszone jak rozumiem ? Pozdrówko! Rysiek
-
Rysiek, figi i morele to naprawde dodatek. 1 maly owoc dziennie (jego masa) to 1/20 calego dziennego zuzycia zieleniny. Podstawa to: roszponka i cykoria; melisa, koper, bazylia, kielki slonecznika i lucerny to nr 2 albo 1 zalezy od dnia (nie mojego), jarmuz i kapusta wloska to nr 3, ale malo plus rukola (wiecej), figi, morele i sliwki (!) to nr 4. A+D3 oraz calcium p. i duzo milosci, ciepla i uwagi.
A figi, morele i sliwki -SWIEZE - kupuje w sklepie Hypernova w Galerii Mokotow w w-wie. Sa tez (uwaga!) jezyny, maliny, truskawki i poziomki,ale one sa zbyt kolorowe jak na moje zielone stworzenie, wiec na razie nie testuje.
No i zdjecie paszczki z koprem-jak mi sie uda zalaczyc, bo cos mi komp protestuje.
pzdr
Y
PS Raz byly maczniki! I znowu beda, w sobote. Musze troche dopingu dolozyc, bo po poprzednim wlascicielu rowniez mam atrofie miesni do naprawienia.
PS2 No i nie moge tych zalacznikow ze zdjeciami zalaczyc. Wysle na priva-pliz-chlopak czy dziewczynka?
-
Jesli tyle różnych smakołyków je to super. Zazdroszczę, że nie mogę dostać tych moreli, jeżyn i fig ( owoców :-))) ). Świeżych ! Wyślij fotki na priva, jeśli inaczej się nie da. Pozdrawiam! Rysiek
-
Moge kupic i wyslac do Ciebie, no problem. Tylko napisz co trzeba dokladnie i ile.pzdr.Y
Na priva wysle jutro, bo zasypiam na siedzaco.
Uprawnienia umieszczania postów