Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: badanie otoczenia językiem

badanie otoczenia językiem

Mam pytanie do osób, które hoduja legi bez terrarium albo w wiekszości poza nim. Czy nie boicie się, że wasze zwierze chodząc po mieszkaniu lub po dworzu (w lecie opczywiście), bada jezykiem różne rzeczy, nie zje jakiś grożnych dla jego zdrowia zarazków?
    Dzięki za wszelkie przemyślenia.

Re: badanie otoczenia językiem

Sie ma!

Wiesz, gdyby tak do tego podchodzić, to trzebaby było zamknąć lega w sterylnym pomieszczeniu. W naturze legi też badaj otoczenie językiem, a mimo to nic im nie jest.
    Ja moją Gadzinke wypuszczam w lato na dwór i jak do tej pory, na nic nie zachorowała, a wręcz przeciwnie jest w bardzo dobrej kondycji. Takie wypuszczanie legów, na dwór w ciepłe letnie dni dobrze im robi, no ale najpierw trzeba skombinować sobie woliere ogrodową.

K@r@l
    Guest

Mój leg mieszka w całym domu. do terra wchodzi tyko po to by się wygrzać. Czuje się dobrze i zarazki nie robią na nim wrarzenia!

Jakieś kłopoty z fotkami są więc umieszcze je w załączniku.

mój też chodzi po całym mieszkaniu i na razie nic mu nie jest . miałam tylko wątpliwości co do spacerów po trawie na przykład w lato oczywiście. jeśli waszym legom nic sie nie stało to chyba ok.
    dzieki za odp.Pozdrawiam

a nie macie kłopotów z jego potrzebami fizjologicznymi, bo mojemu spodobało sie biurko i czasami tam zalatwia swoje potrzeby

Mój robi tylko w terra.

Moj tez robi "na salonach", i nie wiem jak to robi, ze nigdy w to nie wdepnie.Y

Moj od kilku dni zalatwia sie w wannie, podczas kapieli, co bardzo mnie cieszy.....

Marysia

mój kochany leg kiedyś ze złości zrobił bardzo rzadką kupę na łóżko i od tej pory nie wypuszczam go na spacery puki nie jestem pewna ze nie zrobił kupy u siebie w terra. bardzo często robi też w wannie - taki odruch.

Uprawnienia umieszczania postów