Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: suchy pokarm dla legów

suchy pokarm dla legów

w "Terrarium"(tym miesięczniku reklamowanym ta tej stronie www)zobaczyłam reklamę suchej karmy dla legwamów czy coś w tym stylu. Mam pytanie czy ktoś tego używał i czy to się sprawdza?

Re: suchy pokarm dla legów

Cześć.
    Ja używam granulatów różnego rodzaju. Mój leg bardzo to lubi i jak widać służy mu to, bo ostatnio bardzo dużo rośnie. Jak mu sie wylinka konczy to odrazu zaczyna sie następna. Oczywiście granulatu mu non-stop nie podaje, urozmaicam mu menu.
    Jeśli chcesz sie dowiedzieć czegoś więcej to pisz na gg nr. 1760670

wiem ze wiekszosc legwanow wrecz przepada za tego typu karma i bardzo szybko wtedy rosna ,mojemu legwanowi czasami podaje granulat dla legwanow firmy sera , czasami zje kilka granulek a czasami wezmie do pyszczka i wypluje ..... no coz wybredny ten moj leg Pozdrawiam

mój uwielbia Raffy Mineral firmy Sera

info z opisu w Colisie:
    "Wysokoenergetryczny pokarm dla żółwi i innych gadów, zawierających wszystkie ważne minerały i aminokwasy. Wspomaga zdrowy wzrost skorup i szkieletów gadów."

dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam

Cześć. Mój Nikoś nie znisi suchego pokarmu(ZOO MED'S), ale ja się tym nie przejmuję i zgniatam go, a następnie posypuję nim każdy inny pokarm.A tak w ogóle mój legwan je dużo(nie ma pasożytów wewnętrznych) i jest wiecznie głodny, wręcz czeka na kolejny posiłek. a gdy widzi, że idę z miską rzuca się na szybę jakby nie jadł od kilku dni. Do weterynarza chodzę z nim 3-4 razy w roku na badania kontrolne i jak narazie jest wszystko OK. 3-razy w tygodniu posypuję mu jedzenie vibovitem. Mam go od prawie dwóch lat, a "smyk" mniał ok. 1,5 roku.

kupiłam ten suchy pokarm ale mój leg wcale go nie chce jeść.nie przejmuję się tym i daję go legowi.może kiedyś zacznie jeść.

Czesc.
    Ja tez kupilem sucha karme (na zime) i moj leg takze nie chce tego ruszyc ale rozgniatam granulat na pyl i posypuje mu tym salatke, aby zabic zapach granulatu daje duzo kopru do salatki. Ilosc kopru delikatnie zmniejszam zeby przyzwyczail sie do zapachu i smaku granulatu mam nadzieje ze jak sie przyzwyczai to sam go zacznie jesc. Moze on narazie nawet nie ma pojecja ze to nowe co dziwnie wyglada to jest jedzenie???

Moje legi tych granulek nie lubia i dawac im nie bede. Wiem jedno, ze legi po tych granulkach szybko rosna i przybywaja na wadze. Moze ktos wie jaki jest dokladny sklad tych "sterydek"???

[gadzinka]

Ja je kupilem zeby przetrwac zime, na wiosne pojda w odstawke I jak pisalem nie traktuje tego jako pokarm podstawowy tylko jako dodatek do zieleninki ktora teraz w zime jest bardzo uboga. Ja kupilem Iguana baby sticks z tropicala a co do skladu to jesli chcesz to moge przepisac Ci ten wypisany na etykietce

Uprawnienia umieszczania postów