-
Re: ŚWIERSZCZE?????!!!!!!!!!!!
Edyto ja wcale nie zamierzam sie wyżywać na nikim (jestem duża i wiem jak sobie poradzić z nadmiarem energii), poprostu rozpętała się dyskusja i nmnie wciągnęło, a skoro polega ona na ataku na moją wypowiedź to zaciekle jej bronie, nic poza tym.
Pozdrawiam
Nika
-
No wlasnie Nika - "najlepsza obrona jest atak" - mysle ze to wlasnie odnosi sie do Ciebie ! - jak narazie to Ty czytasz posty i patrzysz kogo mozesz zaatakowac - takie wrazenie odnosze czytajac Twoje posty !
Bo jak narazie z Twoich postow niczego nie mozna sie dowiedziec szczegolnego - tzn zadnej wiedzy tu nie przekazalas ! - tylko atakujesz ! - JESZCE RAZ PYTAM DLACZEGO ????? - to jest forum - niech ludzie pisza o swoich zwierzakach i doswiadczeniach z nimi zwiazanych - wtedy bedzie mozna czegos wiecej sie dowiedziec - a atakami na piszacych nieczego sie nie zdziala - mozna jedynie osiagnac taki efekt jaki osiagnela NIKA - ktos sie wkurzy i przestanie pisac - jak Budzik ! Pzdr.
-
Reasumując : CENZURA - to śmierdzi zamierzchłymi czasami.
-
Przepraszam, a gdzie jeszcze są moje posty o takim tonie. No może jeden, dwa się znajdą- jak na ponad 2000 postów to chyba nie wiele.
-
Dwa posty na 2000 to i tak o dwa za dużo.
-
Masz racje czasem na prawde piszą osoby które wogole nawet nie chca wejsc w swiat terrarystyki, takie wiadomosci staramy się kasować (obsługa forum) jednak nie zawsze wypada kasować tematy w ktorych ludzie mijaja się z prawda (bo każdy ma prawo wypowiedzieć się na dany temat).
-
Ja pisze to na podstawie tego tematu - jak dla mnie nic nie wnioslas do tematu oprocz krytyki innych ! A ja juz tez mam dosyc tej dziwnej dyskusji - moim zdaniem nie ma ona sensu - bo Twoj ostatni post poprostu "zwalil mnie z nog" - "Cenzura - smierdzi zamierzchlymi czasami" - jak bys czytala ze zrozumieniem - jak zreszta radzilas K@arolowi - posty to nie pisalabys podobnych bzdur !
Hodowla gadow to jest hobby - dla kazdego kto hoduje gady jest to przyjemnosc i napewno zajmuje sie swoimi zwierzakami jak najlepiej potrafi - zreszta powinna byc to przyjemnosc ! - takze z przyjemnoscia kazdy hodowca chce sie podzielic swoimi uwagami na temat hodowli albo zapytac o cos ale jesli napotyka na tego typu dyskusje to sie odechciewa ! - Na tym koncze swoj udzial. pzdr
-
Zamiast świerszczy można podawać larwy mączniaka, noworodki mysie,chude mięso kurczaka lub ryby/surowe/. Można też jak pisał dr Robert podawać białko jaja kurzego. Choć legwan to zwierzę roślinożerne trzeba pamiętać iż na Ziemi nie istnieją gady wyłącznie roślinożerne i pewne niewielkie ilości białka pochodzenia zwierzęcego są dopuszczalne.
Sam widziałeś że legi jak dzikie rzucają się na owady -ja też to widziałem u siebie w domu -jednak z takim pokarmem nie można przesadzać i trzeba go podawać zwierzęciu raczej jako smakołyki i uzupełnienie diety.
-
I tymi pożytecznymi informacjami proponuję zakńczyć dyskusję, przepraszam jeżeli kogos uraziłem.
-
Sie ma!
Ja swojemu kiedyś próbowałem dać świerszcze, ale nie chciał jeść. Teraz podaje mu ze zwierzęcych biały ser i gotowane jajko. Są bardzo różne opinie na temat podawania białka zwięrzęcego, do jakiej się ustosunkujesz to już tylko twój wybór i twojego legwana. Pamiętaj też, że białko zwierzęce może być tylko dodatkiem, raz na jakiś czas np. raz na mięsiąc.
Zwrócę się jeszcze do niektóry ch autorów postów. Pamiętajmy, że też kiedyś byliśmy początkującymi i poszukiwaliśmy odpowiedzi na nurtujące nas pytania. Życę skukcesów w hodowli.
Uprawnienia umieszczania postów