-
Re: ŚWIERSZCZE?????!!!!!!!!!!!
Wiesz Budzik, tak przeanalizowałam sobie kilkanaście ostatnich postów i doszłam do wniosku, że jak na kilkunastoletnie doświadczenie to mało masz do powiedzenia naprawdę potrzebującym pomocy.
1. Mysie noworodki - no cóż może lepsze to niż śmierć głodowa
2. Zdziwienie faktem, że ktoś nie wyciąga legwana z terra w 4 dniu od zakupu i nie próbuje oswajać - daje do myślenia.
3. Rozmnożenie legwana w warunkach domowych dobre kilka lat temu - to faktycznie sukces, tylko jakoś mało dla mnie wiarygodny.
-
Hmm powiadasz "Budzik" że rozmnażałeś legwany ?? Jakoś również nie chce mi się wierzyć a mam dobre źródła i o niczym takim nie słyszałem. No dobra prosty test kto pierwszy w Polsce rozmnożył Legwany ? Kto drugi? a który Ty byłeś ?
-
Ależ emocje !!! Wracając do tematu. Jeśli dasz swojemu legwanowi raz co dwa tygodnie kilka świerszczy to nic mu się nie stanie. Ja nie dawałem. Jeśli raz w miesiącu dasz 1-2 noworodki mysie też nic mu się nie stanie. Ja nie dawałem.
Jeśli dasz mu co 1-2 tygodnie posiekane gotowane jajko do sałatki to zaspokoi w całości jego potrzeby gdy chodzi o pokarm zwierzęcy. Tak robiłem, ze swoimi legwanami, które mają teraz 10 lat i z młodymi, które od nich uzyskiwałem. Pokarm pochodzenia zwierzęcego powinien mieć w karmieniu legwanów marginalne znaczenie. Bardziej zadbaj o dostarczenie witamin i wapnia bo maluchy są wrażliwe na ich brak.
-
Pan Brochaczek - Śląskie ZOO (w hodowli domowej) - są namacalne dowody, dr Robert (w hodowli domowej?) - są namacalne dowody i to chyba w takiej kolejności. Innych przypadków nie znam
-
Dokładnie ja tez nam taka kolejność. NIKA nie do Ciebie pytanie miał sie wykazać pan BUDZIK ;-)
No chyba że gdzies w konspiracji przed innymi sobie cos mnożył :-)
-
Sorry Seba, myślałam że ogłosiłeś konkurs wiedzy , chciałam się wykazać .
-
Pisałem na tym forum pod kilkoma nick' ami i wiele osób napewno korzystało z moich wiadomosci, ale nie powinno się pisać na forum dla wszystkich ponieważ odrazu "dostaje się po łapach". A hobby czyli gady to moja osobista sprawa i Ty jestes przykładem że nie powinno sie za dużo pisać bo można natychmiast zostać zkrytykowanym. Mam dużo więcej informacji które mógłbym przekazać odnsnie domowej hodowli gadów jednak w dużym stopniu są sprzeczne do tego co czytam na forum więc żebyscie mnie nie zlinczowali nic wiecej pisał nie będę.
-
Wydaje mi sie ze Nika dzisiaj koniecznie chce sie na kims wyzyc ! - proponuje silownie albo inne zajecia ruchowe - a nie czepianie sie ludzi ! - TO JEST FORUM ! - i kazdy moze dzielic sie swoim doswiadczeniem i wiedza - NIEROZUMIEM - dlaczego od razu jest atak ??? - Lepiej jakbysmy bez osadow wymieniali sie doswiadczeniem !!! a jesli komus nie przypadnie do gustu czyjas wypowiedz to niech ja pominie ! i koniec !
A Janusz - zgadzam sie nikt w zasadzie nie odpowiedzial K@arolowi - rozpetala sie nagonka !
Tak wiec K@rol - ja na twoim miejscu dalabym Legwanowi mysie noworodki jesli nie chce jesc swierszczy - kazdy Legwan indywidualnie podchodzi do smakow jedzeniowych - czyli generalnie trzeba metoda prob i bledow sprawdzac co lubi a czego nie tknie, ale jest jeszcze jedna kwestia - czasami bywa i tak ze Legwan przez jakis czas czegos nie je a potem po jakims czasie je, wiec trzeba probowac !
Pzdr.
-
"Najlepszą obroną jest atak". Nie kto inny jak Ty między innymi zaatakowałeś mnie, a sam tak bardzo się boisz krytyki. Jeśli tak, to nie przechwalaj się swoim doświadczeniem skoro nie chcesz się nim dzielić z innymi. Ja się nie obrażam za krytykę, ale zaciekle bronię swojego stanowiska.
-
Są ludzie grupa ludzi którzy mają w nosie wasze problemy związane z terrarystyką żyją swoim rytmen i z dużym powodzeniem zajmują się hodowlą gadów, owadów i nie spieszą się żeby pisać na forum, a napewno na tym forum, organizować się w PST i nie poszukują rozgłosu (czy Wy tego nie możecie zrozumieć). Jeżeli powstanie forum dla ludzi które poważnie traktują swoje hobby z ograniczonym dostępem osób, które tylko potrafią kłapać buzią to przekonacie że jest wielu hodowców którzy znają się na temacie terrarystyka.
Uprawnienia umieszczania postów