Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Leguś głoduje help

Leguś głoduje help

Ziszol bo tak sie nazywa ma ok.6 lat nagle przestal jesc ,to trwa juz ok 3tyg. co robić??????

zelik
    Guest

Re: Leguś głoduje help

szczeze to nie wiem jak mozna karmic tak duzego lega przymusowo z malym to mozna sie draznic i zloscic go i w momencie kiedy otwiera paszcze i probuje ugrysc to wsadzic mu jakic listek ale z ak duzym to raczej nie radze probowac bo moze sie to dla ciebie zle skonczyc

Szczerze to juz podejmowałem próby,jak narazie mam lekko przecięty palec.

Karmienie przymusowe to żadna metoda. Musi być przyczyna dla której leg tak długo nie je. Należy skonsultować się z lek wet który przeprowadzi wywiad i zbada zwierzaka.

Koniecznie, bo czas upływa. Czy były jakieś zmiany w otoczeniu lega lub kontakty z innymi opiekunami ? Lub coś podobnego , czego nie było wcześniej. Pozdrawiam! Rysiek

Kiedy mój legus zafundował sobie taką dietę jedynym pokarmem który przyjmował były mysie noworodki trwało to kilka tygodni.

Budzik, moje gratulacje :/

Niestety wizyty u weterynarza nie pomogły, a przyjmował tylko ten pokarm i żyje szczęsliwie już 7 rok. Moje kilkunastoletnie doswiadczenie w hodowli nie tylko legwanów nie pozwoliłoby skrzywdzić żadnego gada więc nie rób skrzywionej miny, staram sie pomóc.

PAPEK
    Guest

no właśnie droga Alicio w nie każdej sprawie jesteś pępkiem świata

Alicjo czytam twoje posty i zastanawiam sie skoro masz tak obszerna wiedze na temat legwanow to czemu nie dalas sobie rady z zadnym ze swoich legow mialas 3 teraz nie masz zadnego.
    Duzo teori malo praktyki )

Uprawnienia umieszczania postów